Bepaal zelf hoe je je wilt voelen! - GROEI ACADEMIE

Bepaal zelf hoe je je wilt voelen!

Klinkt raar, niet? Zelf bepalen hoe je je wilt voelen …

En dat terwijl we er met z’n allen heilig van overtuigd zijn dat gevoelens ons overkomen.

En dat we deze gevoelens moeten ondergaan. Of erin graven, in de hoop dat ze dan overgaan.

Heel lang heb ik ook zo gedacht. Ik voelde mij niet goed. Ik zocht muziek uit die bij mijn stemming paste en daarna voelde ik mij nog slechter.

Of ik ging oeverloos mijn gevoelens analyseren. Een bezigheid die niet enkel tijdrovend was, maar mij ook veel energie kostte.

De ontdekking dat ik voor een heel groot deel mijn eigen gemoedstoestanden kan sturen, was voor mij een openbaring. Niet in één sprong van ongelukkig naar dolenthousiast, want dat zou fake zijn.

Wel van ongelukkig naar rustig, en van rustig naar hoopvol, en van hoopvol naar vertrouwvol, en van vertrouwvol naar zelfzeker, en van daaruit naar gelukkig …

En ik verbaasde mij er telkens weer over hoe gemakkelijk dit eigenlijk is, op zich.

Het moeilijkste deel is ervoor kiezen. Echt kiezen om uit dat ongelukkig gevoel of welk gevoel dan ook dat je niet fijn vindt, uit te komen.

Ik was niet steeds klaar om dat te doen. En dat is ook ok. Soms wou ik mij nog even koesteren in zelfmedelijden. Niets mis mee.

Maar na verloop van tijd realiseerde ik mij hoeveel tijd ik gegeven had aan een gevoel dat mij eigenlijk geen voldoening gaf.

Elk gevoel is ok. Elk gevoel mag er zijn. Belangrijk is dat we ervoor kiezen hoe lang we in een gevoel willen blijven. En dat we er uit komen wanneer het ons geen voldoening meer geeft.

Bij GROEI ACADEMIE leer je hoe je jouw gemoedstoestanden kunt omdraaien en vervangen door een gevoel dat je liever hebt. En meer nog: je groeit er ook in het opnemen van jouw eigen verantwoordelijkheid. Je ervaart dat het veel fijner is om je leven zelf in handen te nemen dan om je te laten leven of om het leven van een ander te leiden.

Steeds meer mensen kiezen voor deze weg, omdat ze op zeer korte zijn zeer goede resultaten behalen. Het kost geen jarenlange therapie om dit te leren, integendeel.

Wil jij ook jouw leven in handen nemen, net als zovelen voor jou reeds hebben gedaan?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek bij GROEI ACADEMIE en ervaar al even hoe jij bij ons jouw leven in handen kan leren nemen!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Motiveren & trajecten:

Internationaal erkende opleidingen in groep:

todo
X