Impact hebben op je team - GROEI ACADEMIE

Impact hebben op je team

Jouw werknemers vinden jou dominant, autoritair, controlerend. Of ze vinden jou net te weinig leidinggevend. Ze klagen dat je moeilijk kan luisteren, dat je geen richting aangeeft, dat je te vaag bent in jouw communicatie.

Een team leiden met impact, vraagt heel wat van onze communicatievaardigheden.

Niet elke teamleider is uit hetzelfde hout gesneden en dat hoeft ook niet.

Sommige teamleiders houden ervan om hun stempel te drukken. Ze weten welke richting ze uit willen en wijzen het team de weg. Sommigen schieten daarin door en vergeten achterom te kijken, om te zien of iedereen mee is. Ze gaan ervan uit dat iedereen volgt, maar dat is vaak niet het geval.

Andere teamleiders zijn eerder ondersteunend van nature. Zij zullen zich ten dienste stellen van hun team en zorgen dat iedereen mee kan. Ook zij kunnen doorschieten hierin en teveel rekening houden met anderen, ten koste van zichzelf en soms ook ten koste van de duidelijkheid die hun team nodig heeft.

We neigen meer naar het ene of meer naar het andere. In welke structuur ons team ook zit, we zijn een bepaald type teamleider en dat zal onze communicatie beïnvloeden. Het zal er ook voor zorgen dat we meer of minder impact hebben.

Een teamleider die sterk zijn stempel drukt, is niet persé verkeerd. Ook een sterk ondersteunende leider kan de perfecte persoon zijn voor een bepaald team.

Waar het om gaat is:

  • Dat je jouw communicatie leert afstemmen op wat jouw medewerkers nodig hebben, dat je leert rekening houden met hun eigenheid en een goed contact met hen opbouwt, zodat je weet wat ze nodig hebben
  • Dat je duidelijke boodschappen overbrengt
  • Dat je een duidelijke structuur biedt, een duidelijke richting aangeeft

Dit zijn slechts enkele ingrediënten om te leren rekening mee te houden.

Wil jij ontdekken welke teamleider jij precies bent? En hoe je jouw communicatie kan laten vertrekken vanuit jouw eigenheid? Wil jij vervolgens te weten komen welke communicatie jouw team specifiek nodig heeft en hoe jij maximaal impact kunt uitoefenen op jouw teamleden, zodat jouw medewerkers het beste van zichzelf geven?

Steeds meer mensen ontdekken dat ‘met impact leren communiceren’ iets is als een maatpak kopen: het is maatwerk, aangepast aan wie jij bent als persoon, aangepast aan wie jouw teamleden zijn als persoon.

GROEI ACADEMIE is gespecialiseerd in het matchen van communicatie op de persoonlijkheid en de motivatie van mensen. Wij helpen jou dié communicatie te voeren die in de tijd waarin we nu leven, een noodzaak is geworden.

Wil jij bij de snel groeiende groep van teamleiders horen die zich deze eigentijdse vorm van communiceren eigengemaakt hebben?

Contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek en proef alvast eens van de communicatievaardigheden die jij bij ons leert!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Motiveren & trajecten:

Internationaal erkende opleidingen in groep:

todo
X