Wat de magie binnen NLP allemaal niet met je kan doen! - GROEI ACADEMIE

Wat de magie binnen NLP allemaal niet met je kan doen!

Eerlijker dan wat!

Ik ben van nature een zeer eerlijk persoon, en mijn eerlijkheid brengt me soms in de problemen. Veel mensen kunnen deze directe vorm van gegeven feedback niet aan.

Authentieker dan wie!

De persoon die ik echt wil zijn, die bloeit steeds meer in me open. En dit terwijl ik steeds beter weet wat ik echt wil, en waarvoor ik sta, ga ik mijn eigen weg. Een weg waarbij ik rekening hou met zowel mezelf als met de anderen.

Waarbij ik wie ik echt wil zijn, steeds meer, steeds weer, durf te tonen. Mijn originele ik, die zowel trouw is aan zichzelf, als betrouwbaar is voor de anderen.

En telkens wanneer mijn denken en doen congruent is, kunnen anderen dit hieraan bemerken en gewaarworden. Echter, wie ik altijd al geweest ben, diende ik opnieuw te leren zijn.

Reeds vanaf mijn geboorte ben ik enorm eerlijk!

Vraag gelijk wat aan mij, en je krijgt een eerlijk tot te eerlijk antwoord om aanhoren.

Die eerlijkheid, mijn natuurlijke aanpak als ‘Asperger’, is vrij direct. Echter, de ‘doorsnee’ van onze maatschappij, kan deze vorm van directe eerlijkheid niet aan. Wellicht te confronterend, te snel of te onverbloemd gebracht.

Om de illusie van “aanvaard te worden door de ‘doorsnee’” in stand te kunnen houden, diende ik eerst minder authentiek te worden.

Ik werd een te perfectionistische persoon, met als doel ‘aanvaarding door anderen‘, terwijl authenticiteit voor imperfectie staat, door je schoonheidsfoutjes te durven tonen, in plaats van ze te willen verstoppen.

Echter, dit wist ik toen nog niet!

Ik diende anderen te leren beoordelen, veroordelen… want dat doet de ‘doorsnee’ enorm. Echter, inmiddels weet ik dat authentieke mensen niet oordelen.

En emoties tonen mocht ik ook niet, omdat mannen dat niet doen. Dus mezelf kwetsbaar opstellen mocht ik ook al dit meer;

Ook al werd ik nog steeds niet aanvaard door de ‘doorsnee’, mijn natuurlijke authenticiteit had ik inmiddels mezelf weten af te leren. Herkenbaar?

En toen wist ik nog niet waarom, inmiddels wel!

Echter, bij mijn beste vrienden, daar ben ik altijd mezelf geweest en gebleven. Daar hoefde ik niet te oordelen.

Daar hoefde ik niet perfectionistisch te zijn. Mijn imperfectie zorgde voor grappige tot enorm grappige momenten, waarvan ze best genoten.

En zij wisten eigenlijk alles van mij. Mijn hele kaart van de wereld. Terwijl de ‘doorsnee’ enkel deze versie van mij kende, voldoende om door hen aanvaard te kunnen worden.

Plots drong het tot me door!

Ja, ten opzichte van mijn echte vrienden ben ik altijd authentiek gebleven, en ten opzichte van de ‘doorsnee’ werd ik nepper dan nep, zou je kunnen stellen.

Sindsdien leerde ik mezelf opnieuw directer te zijn, doch anders dan vroeger. Deze keer op een tactvollere, meer afstemmende, meer hartverwarmende manier, oprechter geïnteresseerd in de ‘doorsnee’ en alle anderen. Mezelf kwetsbaarder opstellende, weinig tot niet oordelende, mijn imperfectionisme tonende.

En dit met een nieuw doel voor ogen: ‘gewoonweg meer mezelf zijn’, in plaats van mijn oude doel: ‘aanvaarding door alle anderen’.

En dit met ongekende gevolgen voor mij. En ja, hoe authentieker ik me gedraag, hoe gemakkelijker anderen mij aanvaarden!

Wat de magie binnen NLP allemaal niet met je kan doen!

Laat ons weten hoe we jou hierbij kunnen helpen!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Motiveren & trajecten:

Internationaal erkende opleidingen in groep:

todo
X