Waarom zou iemand met het syndroom van Aspergeropleiding volgen bij GROEI ACADEMIE? - GROEI ACADEMIE

Waarom zou iemand met het syndroom van Asperger
opleiding volgen bij GROEI ACADEMIE?

Het is stilaan algemeen bekend dat mijn man, Alex Peeters, door het leven gaat als iemand met het syndroom van Asperger, een vorm van autisme.

Waarom zou iemand met een het profiel ‘autisme’ in hemelsnaam een opleiding bij ons komen volgen?

Wij geven NLP-opleidingen (Neuro Linguïstish Programmeren). NLP is als methode uitermate geschikt voor mensen met autisme. NLP biedt duidelijke tools aan, waar mensen met autisme echt mee aan de slag kunnen in hun communicatie. Het resultaat is dat ze bruikbare hulpmiddelen aangereikt krijgen die ze kunnen inzetten in hun dagelijks leven.

Een voorbeeld: Tim heeft autisme. Hij is zeer begaafd en vrij goed in zijn werk. Waar het fout loopt, is in de relatie met zijn collega’s. Ze nemen het hem bijvoorbeeld kwalijk dat hij ’s morgens op zijn werkplek arriveert en direct begint te werken. Voor Tim is een werkplek gelijk aan werken. Hij is er zich niet van bewust dat er in diezelfde ruimte nog anderen aanwezig zijn, aan wie je ’s morgens ‘goedemorgen’ kunt zeggen. Tijdens de koffiepauzes, die gezamenlijk worden genomen, is smalltalk aan de orde. Daar weet Tim geen blijf mee. Wat moet je in hemelsnaam aan anderen zeggen of vragen? Het interesseert hem ook niet. Praten over het weer, waarom? Kijk gewoon op internet en je weet welk weer je mag verwachten. Dat ‘praten over het weer’ een insteek is om contact te leggen, is voor Tim een raadsel. Zijn collega’s tolereren hem en accepteren dat hij een beetje vreemd is, Tim zelf is nogal geïsoleerd t.o.v. Hen. De feedback die ze hem geven, houdt hem bezig. Hij weet echter totaal niet wat hij ermee aan moet en hoe hij dingen kan veranderen.

Hier biedt NLP een antwoord op. Mensen met autisme leren niet automatisch hoe ze kunnen socialiseren, hoe ze met verschillende mensen kunnen omgaan, hoe ze zich kunnen afstemmen op anderen, hoe ze met een veelheid van prikkels kunnen omgaan, enzovoort. Voor hen vraagt dit doorgaans veel inspanning en energie. Ze missen er ook vaak de tools voor.

De kracht van NLP ligt net daar waar mensen met autisme vaak de mist in gaan. NLP leert mensen met autisme letterlijk wat ze kunnen doen of zeggen in bepaalde situaties. Het is concreet en praktisch toepasbaar.

Wat houdt je nog tegen?

Wat houdt je nog tegen om zelf te komen ervaren wat NLP met jou doet? Welke drempels moet je nog over? En hoe kunnen wij jou helpen om deze drempels te overwinnen? Je mag ons al jouw bezwaren, hindernissen … mailen. Dat is een veilige weg om dit te doen. We helpen jou daar waar we kunnen!

Wat is een NLP-opleiding? Hoe gaan we tewerk in zo’n opleiding?

  • Een NLP–opleiding duurt in totaal 10 dagen. Je kan ook starten met drie dagen. Dan kan je voldoende proeven van hoe het werkt. Je kan, als het jou boeit, nadien gewoon instappen in het vervolg van de opleiding.

  • We werken met kleine groepjes, zodat we zoveel mogelijk op maat van alle deelnemers kunnen tegemoet komen aan de noden.

  • Alex en Marleen geven de opleiding samen. Ze komen afwisselend aan bod en ze zijn beiden aanwezig, als extra ondersteuning voor de deelnemers. Alex is zeer helpend bij mensen met autisme, omdat hij het van binnenuit kent en heel goed weet hoe het brein van iemand met autisme werkt. Alex getuigt ook van de weg die hij zelf heeft afgelegd, wat heel inspirerend is. Marleen is autismecoach en weet vanuit deze invalshoek hoe ze zich kan afstemmen op mensen met autisme en hoe ze hen extra kan helpen. Alex en Marleen zijn beiden ervaren NLP-trainers en beheersen de materie heel goed.

  • In de opleiding pakken we telkens een onderdeel van NLP en verdiepen ons daarin. Dit doen we vooral via experimenten. Dat wil zeggen: je gaat dingen doen en ontdekken wat er gebeurt als je ze doet. Daarna leer je hoe die tool ineen zit. Je oefent dus heel veel, waardoor je datgene wat je leert, diep in je brein opslaat. En hoe meer je thuis oefent, hoe gemakkelijker het wordt en hoe meer resultaat je ziet in jouw communicatie met anderen en met jezelf.

  • We zorgen voor een prikkelarme ruimte en er zijn ook voldoende pauzes voorzien, waarin je tot rust kan komen.

Heb je nog bijkomende vragen?

Bel ons of mail ons. We antwoorden graag op al jouw vragen omtrent jouw opleiding.

Je kan ook al heel wat informatie vinden op onze website: www.groeiacademie.be

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten in één van onze opleidingen!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Onderstaande data zijn aangepast wegens de coronavirus maatregelen

Kennismaking en infomoment bijna elke derde woensdagavond van de maand.


NLP Practitioner™op 22, 23 & 24 januari, 26, 27 & 28 maart, 28, 29 & 30 mei en 26 juni 2021

NLP Master Practitioner 5, 6 & 7 februari, 23, 24 & 25 april, 11, 12 & 13 juni & 26 juni 2021

NLP Business Practitioner op 19 februari, 5 & 19 maart, 2 & 16 april, 21 mei, 4, 18 & 25 juni 2021

Basismodellen voor coaching op 6, 7 en 8 november 2020

NLP Coach op 30 april, 1 & 2 mei en 10, 11 & 12 september 2021

Hypnotic Practitioner op 10 woensdagen, data samen te bepalen in onderling overleg

todo

Opleidingen bij GROEI ACADEMIE

X