Al doende steeds tactvoller worden in de communicatie met anderen! - GROEI ACADEMIE

Al doende steeds tactvoller worden in de communicatie met anderen!

Deze keer gaat het over je mening verwoorden!

Dit is voor mij iets totaal anders dan eerlijk je mening verwoorden, of een mening te hebben, laat staan deze te durven verwoorden.

Een mening heb ik altijd al gehad. En eerlijkheid is voor mij altijd enorm belangrijk. En net deze eerlijkheid bracht mij regelmatig in de problemen.

Ja, een ‘Asperger’ zoals ik, met het hart op de tong, met deze vorm van eerlijkheid, brengt zichzelf al eens in de problemen.

Nu weet ik hoe het anders kan!

Echter, wanneer je me vroeger de vraag stelde: ‘Alex, wat vind je van mijn mooie nieuwe trui?’, dan kon je je verwachten aan een eerlijk antwoord, soms geheel zonder tact, zoals: ‘Die nieuwe tui, lijkt op een aardappelzak’.

Wellicht niet het antwoord wat je horen wilde, wel eerlijk.

Je weet wat je aan mij hebt!

En zij die niets vragen, wanneer ze lichaamstaal kunnen lezen, zoals onze deelnemers na verloop van tijd, die weten alvast dat zij er anders over denken dan de vragensteller 🙂

Inmiddels ben ik nog steeds eerlijk en direct, echter al veel tactvoller dan vroeger. Ik diende destijds eerst bewust te worden van mijn totale gebrek aan tact, alvorens dit te kunnen aanpakken. Logisch toch?

Dus sinds ik steeds vaardiger werd met het toepassen van NLP in mijn dagdagelijks leven, waarbij ik me nu steeds bewuster ben van wat ik ga zeggen, welke respons ik van de ander verwacht, of welke impact ik bij de ander verwacht, waardoor ik nu in de mogelijkheid ben om wat ik ga zeggen bij te sturen, wanneer de door mij verwachte respons niet deze is die ik wens te bekomen bij de ander. Ik kan mezelf nu steeds bijsturen zie je!

Al doende word ik steeds tactvoller in mijn communiceren met anderen!

En hierdoor voel ik me stukken vrijer, wanneer ik mijn mening verwoord.

Deze vaardigheid is een aan te leren basisvaardigheid binnen onze NLP opleidingen.

Wil ik mijn mening anders leren verwoorden?

Laat ons weten hoe we jou hierbij kunnen helpen!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Motiveren & trajecten:

Internationaal erkende opleidingen in groep:

todo
X