Waarom zou je nog coach worden? - GROEI ACADEMIE

Waarom zou je nog coach worden?

Waarom zou je nog coach worden?

Waar de term ‘coach’ een kwarteeuw geleden nog voor velen een ongekende term was, slaan ze ons er nu mee om de oren. Overal zijn coaches te vinden, voor elk denkbaar menselijk thema. Heel wat mensen staan nu kritischer tegenover coaching dan vroeger. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Een groeiende groep vindt coaching overbodig en geldklopperij. Anderen voelen het als een bedreiging voor de klassieke psychologie. Nog anderen hollen van de ene coach naar de andere. Er is wildgroei, en er is onduidelijkheid. Er is professionaliteit en er is veel kaf tussen het koren.

Waarom zou je nog coach worden? En als je een opleiding tot coach wilt volgen, waar dien je dan op te letten?

Een coachopleiding van één weekend? Neen!

Heel wat coachopleidingen zijn van zeer korte duur. Daar mag een belletje gaan rinkelen in jouw hoofd. De weg naar coach worden is een proces. Dat vraagt tijd. Coaching is een vak, niet iets wat je in de gauwte aanleert. Een coachopleiding duurt minstens één jaar en meestal twee tot drie jaar. Wat ze jou ook willen laten geloven, kies niet voor de gemakkelijkste oplossing. Vaak zijn die heel korte opleidingen ook vrij duur. Ze beloven jou gouden bergen. Eens in de realiteit, merk je dat er veel meer nodig is om een degelijke coach te zijn. Laat je niet vangen. Laat niet toe dat ze jouw ego strelen of jou wijsmaken dat je vrij veel geld zult verdienen in korte tijd. Blijf met je voeten op de grond, wees realistisch.

Volg een opleiding waar je een waaier van werkmodellen aanleert

De tijd dat coaches met één methode werkten, is voorbij. Hoe meer werkmodellen je kent, hoe beter en soepeler je kan inspelen op je klanten. Het is goed om een basismethode te hebben. Kies een basismodel dat past bij jouw persoonlijkheid, iets dat aansluit bij wie je bent en waar je gemakkelijk mee aan de slag kunt. Bouw daarop dan verschillende andere pistes, waar je soepel in kan schakelen.

Weet waar je mee bezig bent

Waarom wil je coach worden? Vanuit welke visie op mensen? Wie wil je gaan coachen? Met welk doel? Wat zijn jouw diepere drijfveren om te gaan coachen? Wat voor coach wil jij zijn? Hoe zie je jezelf in de toekomst werken als coach? Deze en andere vragen zijn belangrijk om te beantwoorden, voor jezelf. Ga niet als een kip zonder kop tewerk. Weet waar je mee bezig bent en waar je voor staat. Want klanten stellen jou deze vragen, vroeg of laat.

Coaching is geen therapie!

Weet waar de grenzen liggen van jouw vakgebied. Je bent coach, geen therapeut. Verwijs door, indien nodig. Wees je bewust van het verschil tussen coaching en therapie. Coaching gebeurt doorgaans in korte trajecten. Het gaat om resultaat. Het gaat om het bereiken van doelen die mensen stellen. Al de rest hoort niet thuis in de coachingwereld. Wees hierin eerlijk en zuiver. Het helpt jou om professioneel aan de slag te gaan.

Wees niet bang van de vele coaches die er al zijn

Soms durven mensen geen coach worden, omdat ze zich laten ontmoedigen door de vele coaches die er al zijn. Ze hebben schrik om geen werk te hebben, omdat er teveel ‘concurrentie’ is. Laat je hierdoor niet afschrikken. Zorg ervoor dat je zeer goede kwaliteit levert, dat je heel professioneel bent. Zorg voor een duidelijk doelpubliek. Bekwaam je in marketing, in social media. Creëer iets uniek, iets waar nog niemand aan gedacht heeft: een doelpubliek dat vergeten is door anderen, een accent, een manier van werken, enzovoort. Creëer een nieuwe vijver, in plaats van je blind te staren op de vijver die er al is en die overbevolkt is.

Wil je meer weten over dit alles? Kom dan eens proeven van onze driedaagse: Basismodellen voor coaching. Daarna weet je of coach zijn echt iets voor jou is!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Internationaal erkende opleidingen in groep:

Trajecten:

ONLINE COMMUNICATIE-INSTITUUT

Inspireren (Ons InspiratieCafé Online)
Jaarabonnement: 13,50 €

Opfrissen
GRATIS voor de deelnemers aan onze internationaal erkende opleidingen!

Inoefenen
Alle deelnemers, aan één van onze NLP PRACTITIONER-opleidingen,
krijgen één CADEUBON ter waarde van 185,00 €. Dus x GRATIS Jaarabonnement: INOEFENEN op GROEI ACADEMIE ONLINE

Masteren
Alle deelnemers, aan één van onze NLP MASTER-opleidingen,
krijgen één CADEUBON ter waarde van 390,00 €. Dus x GRATIS Jaarabonnement: MASTEREN op GROEI ACADEMIE ONLINE

Ermee Spelen
Alle deelnemers, aan één van onze NLP ADVANCED- en NLP COACH-opleidingen,
krijgen één CADEUBON ter waarde van 630,00 €. Dus x GRATIS Jaarabonnement: ERMEE SPELEN op GROEI ACADEMIE ONLINE

todo
X