Wie coachen? Wie niet! Wanneer is een coach een goede coach?

Wie coachen? Wie niet!

Wie coachen? Wie niet!

We krijgen van onze deelnemers regelmatig de vraag: ‘Wie coachen en wie niet?

Die vraag zet ons tot nadenken!

Enerzijds, wanneer iemand een hulpvraag heeft, verdient men geholpen te kunnen worden.

Anderzijds, dient een coach iedereen met een hulpvraag te helpen? Dat is wat ook ik vroeger dacht!

Nu is dit anders. Nu weet ik dat wanneer je aanvangt met coachen, je best aanvangt in een domein waarin je reeds één of andere expertise hebt opgebouwd, omdat voor mij iemand met expertise geloofwaardigheid uitstraalt. Hoe anders is dit voor jou?

Laten we even stilstaan bij ‘geloofwaardigheid’. Hoe geloofwaardig komt voor jou iemand over die mensen helpt te motiveren enerzijds, laten we zeggen een: ‘motivatie coach om in beweging te komen’, die anderzijds zichzelf amper weet te motiveren aan te vangen met coachen. Een coach, bij wie zijn eigen werkpunt ‘in beweging komen’ is. Of een ‘nooit meer uitstel coach’, die zonder het zelf te beseffen, bij regelmaat van alles en nog wat zelf weet uit te stellen.

Ik vraag mij af wat je van het volgende denken zal: ‘Een expert is iemand die zijn eigen werkpunten niet zijn expertise zijn!’. M.a.w. door onze ogen gezien coach je nooit iemand met werkpunten die deze coach zelf nog beperken, aan te pakken heeft, of mee zit.

Echter, wanneer je iemand coacht vanuit degelijk opgebouwde expertise, in jouw eigen verleden geheel doorleefd, zodat inmiddels deze oude werkpunten geloofwaardige succesverhalen geworden zijn, waardoor men coachen kan vanuit relevante succeservaringen. Echter, wanneer je iemand coacht … heb je als coach veel meer grond onder je voeten. En relevante succeservaringen is net zo belangrijk als geloofwaardigheid, door mijn ogen gezien. Ook voor jou?

Daarnaast kan je je afvragen of het wel of niet een goed idee is om je partner, je kinderen, broer, zus, ouders, andere naaste familieleden of naaste vrienden te coachen. Telkens wanneer dit goed afloopt, is het antwoord ‘ja’. Echter, weet dat wanneer aan hun verwachtingen niet voldaan is, dit impact kan hebben op jullie persoonlijke relatie.

En de echte vraag is: ‘Neem ik het risico om deze persoonlijke relatie op het spel te zetten‘. Ik persoonlijk bekijk dit persoonlijke relatie per relatie. En hoe bekijk jij dit?

En zakelijk gezien. In bijberoep ben je coach. In hoofdberoep heb je daar collega’s. Wel of niet één van hen coachen?

Wij gaan jou niet vertellen wie je wel, en wie je niet dient te coachen. Of bij welke coach jij wel of niet dient te gaan.

Wij willen enkel dat jij er tenminste even bij stilstaat hoe ervaren, hoe geloofwaardig, hoe zelfverzekerd deze coach zich weet te etaleren, weet over te komen vanuit relevante ervaringen in zijn eigen verleden en dat je je er bewust van bent daar ook de prijs voor te betalen, wanneer je in je opzet niet slaagt!

Zorg ervoor dat je nooit voor minder gaat dan voor een win-win voor iedereen!

Alex Peeters


Wanneer is een coach een goede coach?

Onze maatschappij is volgezaaid met coaches. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een coach voor. Van opruimcoach, tot ‘kerststresscoach’. Ze zijn er allemaal. Voor elk menselijk probleem, voor elke mogelijk denkbare menselijke behoefte, bestaat een coach.

Sommigen stellen zich daar vragen bij en ik begrijp dat. Je kunt je afvragen of wij echt wel een coach nodig hebben om ons kantoor netjes te houden. Of om te leren hoe wij met de stress rond de eindejaarsdagen moeten omgaan.

Zelf stel ik mij meer vragen rond de degelijkheid van heel wat coaches. Als je op zoek gaat naar een goede coach, wat is dan belangrijk om na te gaan?

Welke opleiding heeft de coach genoten?

Heel wat coaches hebben een degelijke opleiding achter de rug. Ze hebben een basis van waaruit ze werken. Dat voel je als coachee. De coach weet waar hij of zij mee bezig is. Er is een duidelijke methode. Er is een visie.

Heeft de coaching resultaat?

Coaching gaat in de eerste plaats om resultaten. Vraagt de coach waar je naartoe wilt? Wat je wilt bereiken? Waar je wilt uitkomen? En bereik je dit ook effectief? Een coach die goed kan luisteren, is niet voldoende. Coaching moet effect hebben, heel concreet. En binnen een redelijke termijn. Coaching die jaren duurt, verzandt in ‘vertellen over’, zonder dat het nog richting heeft.

Wat is de expertise van de coach?

Heel wat coaches claimen expertise waar ze ze niet bezitten. Of ze goochelen met grote mooie woorden, terwijl hun coachings gebakken lucht zijn. Je betaalt er vaak veel geld voor. Net zoals in de supermarkt zijn de grote, dure merken niet steeds de producten met de hoogste kwaliteit, ook al lijkt het zo. Er zijn coaches die zich geweldig kunnen verkopen. Dit zijn niet noodzakelijk goeie coaches. Andere coaches werken in de luwte.

Ze gaan hun weg stap voor stap, zijn eerlijk in wat ze kunnen en waar ze voor staan. Zijn evenwichtig en betrouwbaar. Weten wat ze kunnen en wat niet. Ze aanvaarden niet zomaar iedereen. Hun prijzen komen overeen met wat ze kunnen bieden. Ze zijn helder over hun opleiding, over waar ze staan, over wat iemand wel of niet kan verwachten. Hun ego heeft niet de bovenhand. Ze hoeven zich niet te bewijzen.

Wees kritisch als je een coach kiest. Stel je er niet afhankelijk van op. Neem de vrijheid om echt te kiezen. Durf de coach bevragen omtrent zijn of haar achtergrond en opleiding. Durf resultaten te verwachten. Weet dat coaching nooit vrijblijvend is. Jij zult zelf het werk moeten doen. De coach dient goeie vragen te stellen, dat is zijn taak.

In de Groeiacademie geven we een coachopleiding waarin we heel veel aandacht besteden aan het leggen van een basis. We bouwen stap voor stap op en de volgende stap wordt slechts gezet als iemand er klaar voor is. Coaches die afgestudeerd zijn, kunnen een mentoringtraject volgen, zodat ze ook tijdens het uitoefenen van hun vak, een vangnet hebben.

Wil je geholpen worden in het vinden van een goeie coach? Wil je zelf een coach zijn die degelijk werk doet? Kom dan even bij ons langs. We helpen jou graag op weg!

Marleen Devisch

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Onderstaande data zijn aangepast wegens de coronavirus maatregelen

Kennismaking en infomoment bijna elke derde woensdagavond van de maand.


NLP Practitioner™op 22, 23 & 24 januari, 26, 27 & 28 maart, 28, 29 & 30 mei en 26 juni 2021

NLP Master Practitioner 5, 6 & 7 februari, 23, 24 & 25 april, 11, 12 & 13 juni & 26 juni 2021

NLP Business Practitioner op 19 februari, 5 & 19 maart, 2 & 16 april, 21 mei, 4, 18 & 25 juni 2021

Basismodellen voor coaching op 6, 7 en 8 november 2020

NLP Coach op 30 april, 1 & 2 mei en 10, 11 & 12 september 2021

Hypnotic Practitioner op 10 woensdagen, data samen te bepalen in onderling overleg

todo
X