Leer de Basiscommunicatie - GROEI ACADEMIE
BRAIN TRAINING BRAIN TRAINING BRAIN TRAINING
BRAIN TRAINING

Leer de Basiscommunicatie


door oplossingsgericht te communiceren met jezelf en anderen

Vraag naar meer informatie of een verkennend gesprek »GRATIS E-BOOK: EEN INTRODUCTIE TOT NLP »

Ons Aanbod OPLEIDINGEN Basiscommunicatie

Opleidingen: Basiscommunicatie

Basisopleiding communicatie
Licensed Practitioner of NLP™

Vervolgopleiding communicatie
Licensed Master Practitioner of NLP™

Opleidingen: Coaching

Coaching Foundation
Basismodellen voor coaching

Life coaching met NLP
Licensed NLP Coach™

Onze KERNAANPAK

Praktisch

Leren door te doen is zeer krachtig!

En wij verkopen weinig theorie. We laten jou experimenteren en leren uit deze ervaringen.

En op die manier is de impact van wat je leert, veel groter en integreer je het aangeleerde sneller!

Concreet toepasbaar

Opleidingen zijn een middel om concrete doelen te bereiken!

En de link tussen onze opleidingen en jouw dagelijks leven, is een directe link. Zodoende kan jij het aangeleerde onmiddellijk gaan toepassen in jouw dagdagelijks leven.

En je boekt bijgevolg snel concreet resultaat!

Creatief

Nieuwe dingen leren gaat het best als je hele brein mag meedoen!

En creatieve insteken zijn hierbij zeer belangrijk. We doen beroep op al jouw zintuigen, zodat jij vele ingangspoorten krijgt om de dingen die je leert, binnen te laten.

En het is een krachtige insteek om dit alles diep te verwortelen in jouw brein en er vertrouwd mee te raken!

Verbindend

Communicatie werkt niet als er geen verbinding is!

En ook iets nieuws leren lukt veel beter als jij je verbindt met jouw doelen, met nieuwe insteken, met de trainers, met jouw medestudenten.

Uitdagend

Tijdens deze reeks, bestaande uit geheel op elkaar afgestemde NLP opleidingen, leren wij  jou NLP aan, door je meermaals, door het ganse proces te sturen, waarbij we steeds één uitdaging vooropzetten. En op deze wijze kan jij daarna het aangeleerde toepassen voor duizend en één andere uitdagingen, en dit zowel professioneel als privé!

 • tijdens deze practitioner opleiding houden we ons bezig het voorzien in informatie, en met het aanleren van interventies, die deel uitmaken van de fundamenten van NLP,
 • tijdens deze master opleiding houden we ons reeds bezig met meer geavanceerde interventies en brengen we zeer vele stukjes bij elkaar, zodat het maken van gedragsveranderingen, om een gelukkiger leven tot excellentie te bereiken voor jezelf en bij anderen,
 • tijdens deze coach opleiding bestaat de uitdaging erin dat jij alle basisvaardigheden gaat leren inzetten om deze zo naadloos mogelijk te leren gebruiken tijdens het coachen met NLP.

Tijdens elke vooropgestelde uitdaging hebben we aandacht voor het proces in zijn geheel. En we nemen jou mee door alle stappen, in lijn met onze persoonlijke uitdagingen voor jou, met de te ontwikkelen vaardigheden, en dit gebruikmakende van de vele tools die NLP en hypnose rijk zijn.

En dit doen we omdat bij deze uitdagingen, alzo het verschil veel gemakkelijker aantoonbaar is, waardoor jij jouw groei, veel sneller, zelf kunt gadeslaan. Daarnaast doen we dit omdat we jou het hele proces willen aanleren, zodat je dit daarna kan dupliceren, voor andere uitdagingen van klein tot zeer groot.

En we werken in levels: practitionermaster en coach, omdat we jou tijdens het eerste level de basisvaardigheden gaan aanleren. Tijdens het tweede level leren we jou het ganse proces om voor uitdagingen te gaan door deze basisvaardigheden te masteren. En tijdens het derde level leren we jou het ganse proces om voor uitdagingen te gaan door al deze vaardigheden in te zetten tijdens het life coachen met NLP.


CODEC-model

'CODEC' staat voor:

 • Connecteer
 • Observeer
 • Decideer
 • Experimenteer
 • Commit

Waarom CODEC!

CODEC is oorspronkelijk een toepassing bij computers. Met CODEC kan je data coderen of decoderen. Bij persoonlijke ontwikkeling komt het er eigenlijk altijd op neer dat je de CODEC van jouw groei 'kraakt'. Dat wil zeggen: dat je leert hoe je met jouw innerlijke beleving kan spelen, zodat je weet wat je ermee kunt aanvangen en er de betekenis mee kan veranderen.

En de betekenis die wij aan elke letter van het CODEC-model hebben verbonden, is het resultaat van vele jaren succesvol werken met mensen.

En in veel opleidingen leer je hoe je een goed gevoel kunt creëren, maar niet hoe je dit gevoel kunt vasthouden, laat staan oproepen. Vaak zijn opleidingen een positieve 'injectie', die, wanneer ze uitgewerkt is, om een nieuwe injectie vraagt. Je krijgt in die opleidingen telkens een brood dat je honger even stilt, maar je leert niet hoe je zelf brood kunt bakken, zodat je nooit meer honger hoeft te lijden.

In GROEI ACADEMIE sleutelden we jaren aan een succesvolle manier om mensen tijdens onze opleidingen een pakket mee te geven dat zij gemakkelijk en blijvend kunnen toepassen, hun hele leven lang. Met het CODEC-model hebben we dit pakket voor jou klaarliggen!

Vraag naar meer informatie of een verkennend gesprek » » » KLIK HIER

WAT ONDER DE MOTORKAP

Alle opleidingen die Marleen en Alex geven, zijn gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren™).

Marleen werkt in haar basistrainingen ook sterk vanuit verbindende communicatie, gebaseerd op de methode van de geweldloze communicatie van Marshall Rozenberg.

Daarnaast heeft Marleen een eigen methode gecreëerd, die door zijn eenvoud heel gemakkelijk te hanteren is om inzicht in jouw communicatie te krijgen: De methode van de twee cirkels

Alex zijn geavanceerde opleidingen zijn tevens beïnvloed door hypnose, DHE (Design Human Engineer™) & NHR (Neuro Hypnotic Repatterning™).


De combinatie NLP, RMP, De metafoor van de twee cirkels en Verbindende communicatie is een unieke aanpak, die je enkel bij GROEI ACADEMIE vindt.


NLP is de studie van succesvol gedrag. Je NLP eigen maken in je dagdagelijks leven, wat zal leiden tot het stellen van juistere vragen, het verkrijgen van veel meer inzicht in anderen en tot communiceren met meer impact.

NLP is een communicatietool die jouw communicatie kan optimaliseren, en dit in elk terrein van jouw leven, dus ook op de werkvloer. En met NLP kan je jouw gedrag in die richting sturen die jij wilt.

NLP is een methodologie achter een reeks succesvolle technieken en hulpmiddelen tot beter communiceren.

MEER >>


'Verbindende communicatie' is gebaseerd op 'Geweldloze communicatie' van Marshall Rosenberg. Hierbij is 'connectie', zowel met jezelf als met anderen, het vertrek- en ook het eindpunt.


Binnen GROEI ACADEMIE versterken we verbindende communicatie met enkele grondregels van NLP. We leren mensen hoe ze zich kunnen afstemmen op anderen en op de denkwereld van anderen, waardoor verbinding mogelijk wordt. We leren hen accurate vragen stellen, zodat je heldere informatie krijgt en niet hoeft in te vullen voor een ander. Je begrijpt de ander beter en je wordt zelf ook beter begrepen.

En we hebben voor 'De methode van de twee cirkels' een eigen metafoor gecreëerd, namelijk: 'De metafoor van de twee cirkels'. Hierbij gaan we ervan uit dat elke mens een 'kern' in zich draagt, symbool voor het unieke potentieel aan mogelijkheden die in elk van ons aanwezig zijn. Dit is onze 'binnenste cirkel'. Deze kern bevat een sterke groeidynamiek die ervoor zorgt dat we blijvend op zoek gaan naar mogelijkheden om ons te ontplooien. En communiceren vanuit onze kern, is het vertrekpunt voor verbinding met de ander.

En rond deze 'kern' zitten echter verdedigingssystemen, die onze groeiweg afremmen en zelfs blokkeren. Dit is onze 'buitenste cirkel'. Onze angsten, twijfels, minderwaardigheidsgevoelens, over- of onderwaardering van onszelf, onzekerheden, arrogantie, besluiteloosheid, enzovoort, zorgen ervoor dat we obstakels tegenkomen op onze weg. Deze systemen zijn eigen aan ons mens zijn, net zoals onze kern dat is. En communiceren vanuit onze buitenste cirkel is het vertrekpunt voor conflicten, strijden om je gelijk, machtsstrijd, kortom: alles wat de verbinding met jezelf en de ander doorbreekt.

En binnen GROEI ACADEMIE reiken we jou handvatten aan waarmee je gemakkelijker verbinding maakt met jouw eigen innerlijke kracht, met jouw capaciteiten, met wat voor jou belangrijk is, met jouw eigen groeidynamiek, jouw doelen in het leven, enzovoort. En hoe meer je jouw potentieel ontplooit, hoe sterker je staat als persoon, hoe meer grond je onder je voeten hebt.

En we leren jou hoe je verbindend communiceert met anderen en hoe je deze verbinding kan herstellen, indien ze verbroken is.

Daarnaast helpen we jou om jouw verdedigingssystemen, datgene wat jou afremt, om te buigen, zodat de obstakels die in de weg staan om jouw doelen te bereiken, minder hinderlijk zijn.

Vraag naar meer informatie of een verkennend gesprek » » » KLIK HIER

Ons Online platform

Je hebt bij GROEI ACADEMIE een opleiding gevolgd. Daar heb je geleerd hoe belangrijk het is om verder aan de slag te gaan met al het materiaal, in jouw dagelijks leven. Je krijgt hier toegang tot tal van korte filmpjes, die jou nog eens door alle aangeleerde NLP-technieken heen loodsen. Op die manier kan je opfrissen, inoefenen, masteren, ermee spelen en nascholing, zoveel je maar wilt. De beschikbare online jaarabonnementen zijn:

Vraag naar meer informatie of een verkennend gesprek » » » KLIK HIER

Onze unieke Trainers

Marleen Devisch (°1965)

Marleen een gedreven en toegewijde NLP trainer, NLP coach en mentor bij GROEI ACADEMIE, levenspartner van Alex, en is meer dan een kwarteeuw actief binnen persoonlijke ontwikkeling. Zij verstaat de kunst om een klimaat van groei te creëren voor mensen.

Haar grote allround ervaring met en inzicht in mensen, maakt haar tot een onmisbare ondersteuner bij iedereen die opleiding volgt.

Zij is gespecialiseerd in mensen in contact laten komen met de kern van hun persoonlijkheid en met hun innerlijke motivatoren. En de rust en eenvoud van haar aanpak en haar enthousiasme is zeer inspirerend en brengt mensen in beweging.

En daarnaast gaat ze voor een open, eerlijke, milde en zachte aanpak, die tegelijk toch direct is. Ze heeft een rustige en heldere stijl. Met haar jarenlange ervaring staat ze garant voor een grote professionaliteit.

 

Wat Marleen zegt over haar missie:

“Het is mijn missie om verbindend te zijn en verbinding te creëren tussen mensen en om mensen te helpen verbinding tot stand te brengen in en met zichzelf. Ik geloof dat gebrek aan verbinding de grondoorzaak is van de meeste problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het maken van verbinding, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het goed is om leven, een wereld zoals die wellicht echt bedoeld is.”

 

Marleen is naast trainer, mentor & stemcoach bij GROEI ACADEMIE, NLP Trainer gelicenseerd door The Society of NLP™ en is tevens in het bezit van hun volgende certificaten:

 • Licensed NLP Coaching Trainer™
 • Licensed Teaching Excellence™
 • Licensed Trainer of NLP™
 • Licensed Hypnotic Practitioner™
 • Licensed NLP Coach™
 • Licensed NLP Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Practitioner of NLP ™
 • Licensed Design Human Engineering™ Level I

 

En is tevens:

tel: +32 478 20 13 20

email: marleen.devisch@groeiacademie.be

Alex Peeters (°1964)

Alex is NLP trainer, NLP coach en mentor bij GROEI ACADEMIE, en is het schoolvoorbeeld van welke transformatie iemand bij GROEI ACADEMIE kan doormaken.

Enkele jaren geleden kreeg hij de diagnose ‘autisme’. Haast niemand geloofde dat hij trainer zou kunnen worden. Nu is hij expert in business NLP-trainingen, van basis tot advanced master niveau. Hij zet zijn autisme volop in als kracht, waardoor hij met zijn precisie en scherpe observaties, mensen naar een bovengemiddeld niveau tilt in hun groeiproces.

Bij GROEI ACADEMIE is hij de creator van heel wat opleidingen. Hij ligt aan de basis van de meeste boeken die door GROEI ACADEMIE zijn gepubliceerd. Zijn enorme passie voor menselijke groei werkt aanstekelijk.

En met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen prikkelt hij mensen voortdurend om nieuwe wegen te durven inslaan. Zijn eerder provocatieve en tegelijk flexibele stijl zorgt ervoor dat mensen door hun muur van angst en weerstand geholpen worden en snelle vooruitgang boeken.

 

Wat Alex zegt over zijn missie:

"Het is mijn missie om mensen helpen te weten wat ze echt willen en hen te helpen om het allerbeste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat 'niet weten wat je echt wil' de grondoorzaak is van vele problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het zichzelf te durven zijn vanuit hun authentieke kracht, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het steeds beter om leven is."

 

Alex is naast trainer, coach & mentor bij GROEI ACADEMIE, NLP Trainer gelicenseerd door The Society of NLP™ en is tevens in het bezit van hun volgende certificaten:

 • Licensed NLP Coaching Trainer™
 • Licensed Teaching Excellence™
 • Licensed Trainer of NLP™
 • Licensed NLP Coach™
 • Licensed Advanced Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Practitioner of NLP ™
 • Licensed Design Human Engineering™ Level II
 • Licensed Specialist Practitioner In Neuro Hypnotic Repatterning™
 • Licensed Advanced Hypnotic Practitioner™
 • Licensed Hypnotic Practitioner™
 • Strategic NLP™ & Hypnotic Patterns for Learning™
 • Persuasion Engineering®

 

En is tevens:

 • Certified Hypnotherapist bij de National Guild of Hypnotists™
 • Reiss Motivation Profile® Master

tel: +32 472 11 06 54

email: alex.peeters@groeiacademie.be

Ons uniek trainersduo

Alex en Marleen zijn man en vrouw, maar ook een zeer uniek trainersduo. Alex is een snelle denker en heeft alles wat we aan jou willen leren, zelf doorlopen. Sommige zaken is hij nog steeds aan het finetunen. Marleen heeft de zaken die snelle denkers vaak moeten leren, van nature meegekregen. Zij heeft echter vele jaren ervaring in het trainen van snelle denkers. 

Samen vormen Alex en Marleen een zeer complementair trainersduo. Alex als ervaringsdeskundige en trainer met een enorme bagage. Marleen als zeer ervaren trainer, die van alle markten thuis is en die creatief inspeelt op elk publiek dat ze voor zich heeft.

 

Getraind worden door Alex en Marleen heeft enorme voordelen:

 • Of je nu een man of een vrouw bent, je komt terecht in een veilige omgeving en bent in handen van twee extreem ervaren personen, die jou helpen vanuit verschillende perspectieven.

 • Je komt in een vriendelijke, eenvoudige en aantrekkelijke atmosfeer terecht. Alex en Marleen spreken gemakkelijk over hun eigen leven, hun eigen ervaringen en worstelingen en hoe ze dingen hebben opgelost. Je herkent je zeker en vast in heel wat uitdagingen waar zij het over hebben. Dit maakt het jou gemakkelijker om met je eigen uitdagingen voor de dag te komen en te werken aan wat belangrijk voor jou is.

 • De enorme authenticiteit en kwetsbaarheid waarmee Alex en Marleen hun trainingen geven, verlaagt de drempel voor jou. Want als Alex en Marleen hun problemen hebben kunnen oplossen, waarom zou jij het dan niet kunnen?

 • Je voelt je aangemoedigd, hoopvol en vertrouwvol om er zelf ook voor te gaan!

 • De energie in de groep is de energie die jij nodig hebt. Je voelt dat er mensen zijn die om je geven. Heb je minder energie, dan helpt Alex jou in de richting van meer. Is er teveel input, dan helpt Marleen jou om rust in je hoofd te krijgen, zodat je weer verder kunt. In dit opzicht kan je je altijd concentreren en absorberen wat je te leren hebt, in het best mogelijke opzicht.

 • De verschillende stijl en aanpak van beide trainers geeft jou maximale kansen om de materie die je leert, optimaal te integreren

 • Samen beslaan Alex en Marleen qua kennis, inzicht en ervaring en attitude een enorm breed spectrum. Dit maakt hun trainingen tot events waarin je de hoogste kwaliteit wordt aangeboden.

Vraag naar meer informatie of een verkennend gesprek » » » KLIK HIER

Onze deelnemers aan het woord

Alex is een uiterst bekwame trainer die je geboeid meeneemt in het verhaal. Je blijft beklijvend volgen met al je zintuigen. De verhalen blijven echt hangen. Marleen voegt hier structuur aan toe. Beide zorgen voor een ‘diepe beleving van NLP‘ in een zeer respectvolle leeromgeving.”

“Deze NLP opleiding was voor mij een zeer boeiende ervaring. Samen met Marleen & Alex, beide met een specifieke, doch aanvullende stijl, worden we niet alleen doorheen alle technieken & theorie, op een zeer educatieve wijze geleid. En doorheen de vele leuke oefeningen konden we NLP ook aan de lijve ervaren.”

Katrien Favere

Katrien.favere@gmail.com

Alex en Marleen, ik heb de laatste dagen enorm veel aan jullie gedacht. Hoe ik veranderd ben, wat ik allemaal kan toepassen. Marleen, onze privé-sessies hebben veel shifts veroorzaakt. Het is prachtig om te zien hoe NLP een manier van leven wordt en waar het soms veel en chaotisch leek in de lessen, voel ik hoe anders ik de wereld en de mensen ben gaan zien. Mijn droom is aan het uitkomen en mede dankzij jullie! Een dikke welgemeende dankjewel.”

Kristien Cillen

Change2Positive

http://change2positive.be/

Exponentieel Groeien. Bedankt voor je bijdrage aan mijn groei. Voor de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen in de NLP technieken. Voor al de kleine sporadische tips die je hebt gegeven.”

“Ik bewonder jouw gedrevenheid, jouw passie waarmee je continue kennis opdoet en hoe je deze met evenveel passie en gedrevenheid doorgeeft. De precisie die je soms eiste is torenhoog en heeft mij dan ook uit mijn comfortzone doen komen.”

Wim Heinkens

NooitMeer

“Grensverleggend! Verrijkende training. Soms ver buiten je comfortzone. Zeer interessant. Certificering in dynamisch, leerrijke formule.”

Eric H.


“Het bouwen van trajecten, toepassen van GROW en NLP tools met als afsluiter speedcoaching met externen up tempo. Met een team van coaches een geweldige 9-daagse gehad!”

Carmen Verschuur

Info over ONS AANBOD OPLEIDINGEN BASISCOMMUNICATIE

Waar?
Gistelse Steenweg 190 bus 0101, 8200 Brugge, West-Vlaanderen, België

The Society of NLP

Disclaimer
Wij geven geen medische informatie. Wij zijn niet medisch gekwalificeerd. Wij doen geen medische diagnoses of behandelingen. Onze trainingen vervangen geen consultatie bij de arts, psycholoog, therapeut of psychiater. Voor behandeling van medische klachten raden wij jou aan om naar jouw huisarts, psycholoog of psychiater te gaan.

  Wanneer?

  Duur verkennend gesprek: circa 15 a 30 min.

  Prijs verkennend gesprek: GRATIS

  Inschrijven is verplicht!

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bedrijf

  BTW- of ondernemingsnummer

  Bericht

  Schrijf mij in voor de online nieuwsbrief

  Ik aanvaard de Privacyverklaring en het Cookiebeleid
  Na te lezen @ Privacyverklaring en Cookiebeleid


  X