De kracht van NLP in de communicatie met jezelf

De kracht van NLP in de communicatie met jezelf

NLP gaat over communicatie. Ook over de communicatie met jezelf. We maken er een potje van, soms. De voorbije week realiseerde ik mij dat ik in een training, een beginnersfout had gemaakt. Niet prettig om onder ogen te zien. Als je 25 jaar training geeft aan mensen en je betrapt jezelf op een basisfout, dan knaagt dat behoorlijk aan je ego, in eerste instantie. Ik schrok van mijn eerste, nogal heftige reactie naar mezelf toe. Ontgoocheld in mezelf, streng voor mezelf, gefrustreerd, boos… Niet bepaald  helpend. De film die zich in mijn hoofd afspeelde, was nogal deprimerend, om het nog zacht uit te drukken.

Het mooie van NLP, is dat je na verloop van tijd, heel snel ingrijpt in dat soort situaties. Waar ik vroeger dagen, zoniet weken, mezelf in diezelfde neerslachtige stemming zou vastgehouden hebben, heb ik nu vrij snel een andere bocht kunnen nemen. Ik heb de film in mijn hoofd een andere wending gegeven. Ik heb er niet alleen inhoudelijk een paar scènes bijgezet. Ik heb ook van een zwart/witvoorstelling, een kleurenfilm gemaakt. Ik heb de muziek aangepast. Ik heb de stemmen, die commentaar gaven, aangepast. Tot ik mijn stemming voelde veranderen. Tot ik het hele voorval vanuit verschillende perspectieven kon bekijken. Tot ik de emotionele lading die ik aan de situatie had gekoppeld,  tot normale proporties kon terugbrengen.

Het ging vrij snel. Daar waar ik vroeger door een dergelijk voorval pakken energie verloor, was dit energieverlies nu minimaal. Ik kan mij nu concentreren op wat ik uit dit alles heb geleerd. Ik kan met andere dingen bezig zijn. Geen oeverloos gezeur en geklaag. Geen slachtoffergedoe.

Het doet mij opnieuw beseffen hoeveel krachtige en eenvoudig toe te passen tools er in NLP aanwezig zijn. Je moet ze willen inzetten natuurlijk. Het vraagt dat je je verantwoordelijkheid opneemt voor je eigen gedrag, voor je eigen reacties. Gedaan met afgeven op anderen, de buitenwereld, de omstandigheden. Bloedeerlijk durven zijn met jezelf, is de boodschap. Kwetsbaar durven zijn, eerst en vooral naar jezelf toe. De waarheid onder ogen zien, zonder jezelf de grond in te boren. Het is zo bevrijdend om dit te doen. Het geeft veel innerlijke kracht en levensenergie. Het is als een kompas dat je altijd op zak hebt, dat je altijd en overal kunt inzetten.

Ik deel dit in alle eerlijkheid met jou, lezer. Laat je erdoor inspireren. Wie weet ben jij diegene die nu nieuwsgierig geworden is en meer wil weten over deze tools. Dat kan. Kom dan alvast kennismaken.

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Onderstaande data kunnen wijzigen wegens de coronavirus maatregelen

Kennismaking en infomoment op woensdag 20 mei vanaf 19u45

Inspiratiecafé: Hoe je van je angst verlost geraakt en verder groeit - Wim Heinkens op 25 maart vanaf 19u30


Hypnotic Practitioner op 27, 28 & 29 maart, 8, 9 & 10 mei, 5, 6 & 7 juni en 11 september 2020

NLP Practitioner op 24, 25 & 26 april, 15, 16 & 17 mei, 19, 20 & 21 juni en 12 september 2020

NLP Master Practitioner op 18, 19 & 20 oktober, 13, 14 & 15 december 2019, 7, 8 & 9 februari en 21 maart 2020

NLP Coach op 5, 6 & 7 juni en 4, 5 & 6 september 2020

NLP Business Practitioner op 31 januari, 21 februari, 13 maart, 3 & 17 april, 1 & 22 mei, 12 & 26 juni

Driedaagse training: Basismodellen voor coaching op 8, 9 & 10 mei 2020

Driedaagse training: Introductie tot hypnose op 8, 9 & 10 mei 2020

Driedaagse training: Introductie tot NLP op 24, 25 & 26 april 2020

todo
X