NLP is een drieletterwoord…

NLP is een drieletterwoord…

Stress, chaos, gepieker, mist in je hoofd… Iedereen zal zich wel momenten kunnen herinneren waarop zijn of haar hoofd niet echt mee wou… En dan staan we daar. Machteloos om er iets aan te doen, want dat hoofd van ons lijkt een eigen leven te leiden. We hebben er geen grip op. Onmogelijk, hoor ik jou al zeggen. Hoe kan een mens nu grip krijgen op zo’n ingewikkeld computernetwerk, waar we, als we eerlijk zijn, nog bitter weinig over weten?

En toch…

Meer en meer komen er vanuit de hoek van de neurologie ontdekkingen over het leren sturen van onze gedachten en de kracht die daar in verscholen zit. De wetenschap begint te ontdekken wat NLP al sinds de jaren zeventig doet: modellen ontwikkelen om grip te krijgen op je brein, op de manier waarop je ervaringen opslaat.

Mijn lichaam zit eigenaardig ineen. Ik heb zeer losse gewrichten. Het voordeel is dat ik vrij lenig ben. Maar hoe ouder ik word, hoe gemakkelijker dit alles leidt tot ontstekingen. Het is zeer pijnlijk. Wat doe je daartegen? Lijden in stilte en als het niet meer gaat, pijnstillers nemen? En als dat ook niet meer helpt, een spuit cortisone halen bij de huisarts? Of toch niet?

Op een bepaald moment was ik de pijnstillers kotsbeu. Maar wat was het alternatief? De pijn hield mij uit mijn slaap. Overdag was ik suf en chagrijnig. Ik voelde de stress toenemen, mijn draagkracht afnemen. Angst en gepieker loerden om de hoek… Het werd een gevecht dat ik zeker en vast zou verliezen. De machteloosheid overheerste. Ik onderging het allemaal.

Uiteindelijk greep ik naar een ander middel. Ik leerde bepaalde oefeningen waarmee ik met mijn gedachten mijn pijn binnen bepaalde grenzen kon houden. Het was wonderlijk om te zien hoe snel en eenvoudig dit mogelijk was. Ik zou het niet geloofd hebben als ik het zelf niet aan den lijve had ondervonden.

Dit is slechts één voorbeeld van wat NLP kan betekenen in je leven. NLP is een methode die je helpt de handleiding van je eigen brein te leren kennen en ermee te werken. Het resultaat is dat de grip op je gemoedstoestand, je lichamelijke toestand, je gedachten… aanzienlijk toeneemt, waardoor de keuzevrijheid in je leven veel en veel groter wordt. De mogelijkheden lijken onuitputtelijk.

Ik begin nu pas echt te beseffen wat de enorme rijkdom is van NLP. Er valt nog zoveel te ontdekken.

Wil jij even proeven van wat NLP is en wat het voor jou kan betekenen? Kom dan eens langs op één van onze infomomenten of schrijf je in voor een ‘Introductie tot NLP‘ ofwel ‘Introductie tot NLP op de werkvloer‘. Laat het op je afkomen en beslis daarna of het iets voor jou is. Iets nieuws een kans geven en daarna je conclusies trekken, is de beste manier om te leren en te groeien. Neem een kijkje op onze website en beslis.

Je bent van harte welkom!

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Onderstaande data zijn aangepast wegens de coronavirus maatregelen

Kennismaking en infomoment op woensdag 15 juli vanaf 19u45


NLP Practitionervan zaterdag 8 tot en met zondag 16 augustus 2020 en 12 september 2020

NLP Master Practitioner op 18, 19 & 20 oktober, 13, 14 & 15 december 2019, 7, 8 & 9 februari en 21 maart 2020

NLP Coach op 5, 6 & 7 juni en 4, 5 & 6 september 2020 (WELDRA NIEUWE DATA)

NLP Business Practitioner op 18 september, 2, 16 & 30 oktober, 20 november, 4 & 18 december 2020, 15 & 29 januari 2021

Driedaagse training: Basismodellen voor coaching op 3, 4 & 5 juli 2020

Driedaagse training: Introductie tot hypnose op 19, 20 & 21 juni 2020

Driedaagse training: Introductie tot NLP op 8, 9 & 10 augustus 2020

todo
X