Over NLP en konijn

Over NLP en konijn

Mijn man houdt van koken. Super. Op een vrije dag kan hij uren in de keuken staan. Hij houdt van experimenteren. Wat zit er in de koelkast? En wat is daar mee te maken? Ik zie hem zelden een recept raadplegen.

Onlangs vond ik in een kookboek een recept voor het maken van konijn, geschreven door mijn moeder zaliger. Het bracht mooie herinneringen naar boven. Haar eigenhandig geschreven woorden even terug te zien, was best emotioneel.

Ik vroeg mijn man om haar recept te gebruiken, voor het konijn dat hij wou klaarmaken. Ook al is hij dus geen ‘receptenman’, toch heeft hij trouw de richtlijnen van mijn moeder zaliger opgevolgd. En heeft hij er tegelijkertijd een unieke touch aan gegeven.

Terwijl ik geniet van de traditionele geur van konijn, vermengd met de unieke ingrediënten die mijn man heeft gebruikt, besef ik hoe belangrijk het is om het beste te halen uit het verleden en dit toe te voegen aan het heden. Hoe belangrijk het is om verschillen en overeenkomsten flexibel in elkaar te laten passen. Hoe interessant het is om de grenzen van je eigen gewoontepatronen even te doorbreken en er iets nieuws aan toe te voegen. Hoe rustgevend het is om verschillen in balans te brengen, zodat elke partij zich er kan in terugvinden.

Terwijl ik geniet van de geuren die mij uit de keuken tegemoet komen, denk ik aan de relatie met mijn man. Hoe NLP ons geleerd heeft om onze vertrouwde ‘recepten’ samen te voegen met het unieke aan onze persoonlijkheden. En hoe daar iets origineel en evenwichtig uit gekomen is. Hoe wij NLP hebben ingezet om onze beider ‘handleidingen’ bijeen te voegen tot een gezamenlijke handleiding, met een stevig fundament en met een intense, doch nooit saaie bovenlaag.

Ik denk ook aan de zovele mogelijkheden die NLP biedt om stevig in het leven te staan, om goede communicatie op te bouwen, op welk terrein dan ook. Ik acht mij gelukkig, omdat ik deze set van tools ken en toepas in mijn en ons leven. Ik acht mij evenzeer gelukkig, omdat ik de kans krijg om, samen met mijn man, deze tools ook aan anderen aan te leren en door te geven.

Binnenkort krijg jij de kans om NLP te leren toepassen in jouw leven, tijdens onze NLP Practitioner opleiding

EERSTVOLGENDE EVENEMENTEN

Onderstaande data zijn aangepast wegens de coronavirus maatregelen

Kennismaking en infomoment bijna elke derde woensdagavond van de maand.


NLP Business Practitioner op 18 september, 2, 16 & 30 oktober, 20 november, 4 & 18 december 2020, 15 & 29 januari 2021

NLP Master Practitioner op 25, 26 & 27 september, 23, 24 & 25 oktober, 27, 28 & 29 november 2020 en 12 februari 2021

NLP Practitioner™op 9, 10 & 11 oktober, 13, 14 & 15 november, 11, 12 & 13 december 2020 en 12 februari 2021

Basismodellen voor coaching op 6, 7 en 8 november 2020

NLP Coach op 30 april, 1 & 2 mei en 10, 11 & 12 september 2021

Hypnotic Practitioner op 10 woensdagen, data samen te bepalen in onderling overleg

todo
X