Over hypnose - GROEI ACADEMIE

Over hypnose

Werken aan ‘PERSOONLIJK GELUK & SUCCES’

Waarom hypnose?

Tenzij je hypnose actief beoefent, blijft je gehypnotiseerd!

Hypnose is het proces om iemand in trance te brengen. Het wordt al eeuwen toegepast om mensen te helpen. De toepassingsgebieden zijn enorm. Hypnose wordt de laatste jaren meer en meer ingezet als zeer efficiënt middel voor tal van zaken. Artsen en hulpverleners allerlei gebruiken steeds meer hypnose. En leidinggevenden, sprekers en verkopers gebruiken steeds meer conversationele hypnose, waarvoor deze opleiding een goeie basis legt.

Wat is Hypnose?

Trance is elke toestand (state of mind) die zich bevind tussen klaarwakker zijn en diep slapen. Deze toestand kenmerkt zich o.a. door een scherpzinniger be­wustzijn, een ver­hoogde staat van ontspanning, tot diepe ontspanning, waar het bewustzijn anders kri­tisch is ten opzichte van verandering, nieuwe ideeën, conditioneringen en suggesties… waardoor je hiervoor meer openstaat, zodat deze gemakkelijker geïntroduceerd wor­den aan het onderbewuste. Het gaat van enorm energieke-, via ontspannings- tot slaapachtige trances.

In trance blijf je je totaal bewust van wat er rondom jou heen gebeurt! Trance heeft als doel om los te komen van jouw uitwendige realiteit (omgeving) om geheel op te gaan in jouw innerlijke realiteit (leefwereld). Suggesties, in trance, doorgegeven aan iemands onderbewustzijn worden onmiddellijk verwerkt. Suggesties doorgegeven aan iemands bewustzijn worden veelal niet verwerkt.

Je zou kunnen zeggen dat het bewuste zich automatisch weet te dissociëren ten opzichte van de emotionele lading die bewust geassocieerd kritisch zijn met zich mee­brengt, waardoor men te pas en te onpas, het zichzelf onnodig moeilijk tot onmogelijk maakt te doen wat we echt wensen te doen, te bereiken wat we echt wensen te bereiken.

Liefde kan je omschrijven als een universeel herkenbaar gevoel. Bij trance kan je dit niet.

De hypnotherapeut (de coach) is de persoon die iemand anders (de coachee) zal begeleiden naar trance. Dit proces van het begeleiden noemen we hypnose. Meditatie is o.a. een ander proces om iemand in een slaapachtige trance te brengen. Hypnose richt de aandacht naar binnen. Het is een staat van bewustzijn.

Hypnose omvat een proces: de inductie en de deductie. De inductie is het kunstmatig opwekken van de trance met behoudt van je vrije wil met een helder bewustzijn. De deductie is het beëindigen van de eerder kunstmatig opgewekte trance. De hypnotherapeut zijn werkterrein bevind zich tussen de inductie en de deductie. Hier zal het veranderingswerk plaatsvinden.

Dagdagelijkse voorbeelden van alledaagse trances:

 • in de flow,
 • autorijden,
 • diepe ontspanning,
 • dvd, film, tv… kijken,
 • spannend boek lezen,
 • dagdromen, verzinken in gedachten…

Wat men onterecht over trance durft te zeggen:

 • Trance werkt niet, bestaat niet en is gevaarlijk!
 • Dat men onder trance is. Echter men is in trance. Onder suggereert ten onrechte dat met onder invloed is van iets, waardoor men weerstand kan opwekken.

Wat men onterecht over hypnose durft te zeggen:

 • Hypnose werkt niet, bestaat niet en is gevaarlijk!
 • Hypnose is eigenlijk een synoniem voor slapen!
 • Je verliest er de controle over jezelf!
 • Mij kun je onmogelijk hypnotiseren!
 • Je kan er voor de rest van leven inblijven!
 • Je deelt er je diepste (verborgen) geheimen!
 • Enkel zwakke persoonlijkheden zijn te hypnotiseren!
 • Je bent zodanig weg dat je je totaal niets meer herinneringen kan!
 • De hypnotiseur heeft jou geheel onder zijn controle! Dat de hypnotiseur je daar gaat laten rondlopen als een blaffende hond, een kakelende kip of dat ze je op de één of andere manier, nog veel idioter gaat weten te gedragen dan wat reeds het geval was.

Waarin kan Hypnose ons verrijken?

Verschillende groepen van problemen vergen verschillende wijzen van aanpak om dit probleem op te lossen. Sommige via zelfhypnose, andere via coaching, hypnotherapie… Hypnose is o.a. inzetbaar bij:

 1.  Angsten & fobieën verhelpen.
 2. Emoties.
 3. Diepe trance identificatie.
 4. Gedrag aanpakken, veranderen, installeren.
 5. Hallucinaties.
 6. Innerlijke conflicten.
 7. Jeugdtrauma’s.
 8. Overgevoeligheid (hyperesthesia).
 9. Overtuigingen veranderen van overtuigingen.
 10. Persoonlijke ontwikkeling.
 11. Pijncontrole (anesthesie) & pijnbestrijding.
 12. Psychose en depressie.
 13. Slaapproblemen aanpakken.
 14. Stoppen met: emo-eten, drinken, roken, spelen…
 15. Tijdsdistortie.
 16. Tijdregressie.
 17. Trauma’s.
 18. Zelfhypnose.

Kan je je Hypnose eigen maken door er boeken over te lezen?

Tot op zekere hoogte kan je hypnose-kennis opdoen en kan je jezelf hypnose aanleren om sommige Hypnose inducties, verdiepingen… te leren uitvoeren, enkel en alleen door het lezen van relevante en degelijke boeken over hypnose. Voor velen die deze weg bewandelen blijft het enkel bij boekenkennis.

Hypnose is een aan te leren vaardigheid die je je eigen maakt door te doen, te doen, en nog eens te doen. Dit komt enkel tot zijn recht wanneer je dit jezelf in de praktijk aanleert.

De valkuil die ontstaat wanneer we onszelf hypnose aanleren vanuit boeken is dat de misvatting zou kunnen ontstaan dat hypnose niet werkt zoals men beweert, enkel en alleen, omdat men de zo nodige experimenten niet correct heeft weten uit te voeren.

De raad die wij jullie meegeven, is dat als je Hypnose echt tot zijn recht wil laten komen, dat je dit aanleert bij een internationaal erkende hypnose-trainers, tijdens erkende hypnose-opleidingen. Zij die het wensen kunnen daarna tijdens deze vaardigheden verder onderhouden, verder ontwikkelen, verder verfijnen, verder vervolmaken… Hier geven ze feedback, zodat je leermomenten, je leerpunten, je werkpunten… aan de oppervlakte komen, zodat je Hypnose leert toe te passen, op de correcte wijze, zodat jij dit ten volle kan toepassen in jouw privé en professioneel leven.

The Society of NLP

GROEI ACADEMIE is aangesloten bij ‘The Society of Neuro-Linguistic Programming™’

GROEI ACADEMIE wordt erkend als ‘NLP Training Instituut‘ in België door ‘The Society of NLP™

Alex Peeters‘ is zowel als ‘Licensed Trainer of NLP™‘ en ‘Licensed NLP Coaching Trainer™‘ terug te vinden in ‘Database of Licensed Trainers of Neuro-Linguistic Programming™’

Marleen Devisch‘ is zowel als ‘Licensed Trainer of NLP™‘ en ‘Licensed NLP Coaching Trainer™‘ terug te vinden in ‘Database of Licensed Trainers of Neuro-Linguistic Programming™’

Meer informatie >>

Referenties

Sara

“Exponentieel Groeien. Bedankt voor je bijdrage aan mijn groei. Voor de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen in de NLP technieken. Voor al de kleine sporadische tips die je hebt gegeven.”

“Ik bewonder jouw gedrevenheid, jouw passie waarmee je continue kennis opdoet en hoe je deze met evenveel passie en gedrevenheid doorgeeft. De precisie die je soms eiste is torenhoog en heeft mij dan ook uit mijn comfortzone doen komen.”

Wim Heinkens

NooitMeer

“Excellent! Leuke, leerrijke Hypnotic Practitioner en horizon verruimend!”

André Fierens

“Bij de GROEI ACADEMIE staat groeien op nummer één en dat ervaar je zelf zeer snel.”

Françoise

Ik wil meer weten over hypnose

Waar?
Gistelse Steenweg 190 bus 0101, 8200 Brugge, West-Vlaanderen, België

The Society of NLP

Disclaimer
Wij geven geen medische informatie. Wij zijn niet medisch gekwalificeerd. Wij doen geen medische diagnoses of behandelingen. Onze trainingen vervangen geen consultatie bij de arts, psycholoog, therapeut of psychiater. Voor behandeling van medische klachten raden wij jou aan om naar jouw huisarts, psycholoog of psychiater te gaan.

  Wanneer?

  Duur: circa 15 a 30 min.

  Prijs: GRATIS

  Inschrijven is verplicht!

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bedrijf

  BTW- of ondernemingsnummer

  Bericht

  Schrijf mij in voor de online nieuwsbrief

  Ik aanvaard de Privacyverklaring en het Cookiebeleid
  Na te lezen @ Privacyverklaring en Cookiebeleid


  X