Over RMP® - GROEI ACADEMIE

Over RMP®

Wat is Reiss Motivation Profile®

Dat wat ons echt drijft in ons leven!

Wetenschappelijk onderzoek stelt vast dat 16 motieven ons gedrag sturen.

Dr. Steven Reiss is de gerenommeerde Amerikaanse professor in de psychologie en psychiatrie, verbonden aan de Ohio University en wereldwijd erkend motivatieonderzoeker.

In de Social Science citation index is Dr. Steven Reiss één van de meest vooraanstaande wetenschappelijke onderzoekers ter wereld. Dr. Steven Reiss heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan bij duizenden internationale deelnemers naar de vraag “Wat is onze identiteit en wat drijft ons nu écht in dit leven?”.Of “Who am I and what makes me happy?” Dit empirisch onderzoek geeft aan dat de mens gestuurd wordt vanuit 16 motieven die bepalen wat we nodig hebben in ons leven.

 

The Science of Motivation™

My thesis is that human beings are motivated by purposes and values. The best way to understand people is in terms of their life purposes, goals, and values. This also is the best way to predict how people will behave at work, home, school, or on the athletic field…If you want to understand a person’s behavior, you need to determine what the person is trying to accomplish and what the person values. Not what you value, but what the person you are trying to understand values. We have created a powerful method, called the Reiss Motivation Profile®, of determining an individual’s purposes and values.”

Professor Steven Reiss, PhD

Het Reiss Motivation Profile® (RMP) is het onafhankelijk, wetenschappelijk motivatie-onderzoek van prof. Steven Reiss Phd.

De RMP-test is de eerste valide intrinsieke motivatietest die Reiss en zijn universitair team ontwikkelden om iemands intrinsieke motivatie en waarden in kaart te brengen. Het RMP voldoet aan de 5 hoogste wetenschappelijke criteria voor valide wetenschappelijke testen.

Het Reiss Motivatie Profiel®

Wat ons motiveert zijn 16 intrinsieke motivatoren, de motor achter ons gedrag!

Het Reiss Motivation Profile is de enige empirisch wetenschappelijk verantwoorde persoonlijkheidstest die mensen niet indeelt in categorieën of persoonlijkheidstypen, maar de unieke, individuele identiteit van elk individu visueel in kaart brengt. Het Reiss Motivation Profile toont dus het individuele, karakteristieke motief- en waardenprofiel van een individu en is daarmee dus te zien als een unieke vingerafdruk.

De vragen die een antwoord krijgen!

 • Wat motiveert ons?
 • Waarom doe ik wat ik doe?
 • Wat geeft mij diepere betekenis?
 • Wat is wezenlijk belangrijk in mijn leven?
 • Welke kernwaarden wil ik kunnen ervaren?
 • Hoe kijk ik naar de ander en hoe kijkt de ander naar mij?
 • Welke professionele of persoonlijke keuzes maak ik best om een zinvol leven te leiden?
 • Waarom voel ik mij in deze context helemaal mezelf en voel ik in andere situaties stress?
 • Waarom voel ik in de ene situatie frustratie, terwijl een andere situatie me intens motiveert?

Value Based Happiness

De 16 motieven bepalen wat voor ons leven belangrijk is en waar we in ons leven naar willen streven. Deze motieven bepalen eveneens welk beeld we van onszelf hebben en tegelijkertijd hoe we een ander zien en ervaren. Als we onze motieven om de ene of andere reden niet kunnen beleven, dan ervaren we een gevoel van gemis en stress. Inzicht in onze eigen motieven geeft ons dus een zeer krachtig hulpmiddel om bewust ons leven in eigen hand te nemen en in evenwicht met onszelf te leven

Power

Independence

Curiosity

Acceptance

Order

Saving

Honor

Idealism

Social Contact

Family

Status

Vengeance

Romance

Eating

Physical Activity

Tranquility

Ik wil meer weten over RMP »»

WAT VERTELT JOUW Reiss Motivatie Profiel

Wat dit motivatieprofiel jouw oplevert!

 • inzicht in welke 16 basisbehoeftes jij nodig hebt om een tevreden en zingevend leven te leiden met veel meer levenskwaliteit
 • inzicht aan welke motieven jij best prioriteit geeft wil jij een een tevreden en motiverend leven leven
 • inzicht in welke activiteiten jouw motivatie onder druk zetten of aan jouw energie vreten
 • inzicht in welke activiteiten zinvol zijn voor jouw motivatie en jouw energie
 • inzicht in jouw manier van handelen in bepaalde situaties
 • inzicht in hoe jij op de ander en de ander op jou reageert
 • inzicht in de keuzes die vanaf nu beter bij jou passen
 • inzicht in de keuzes die jij tot nu toe hebt gemaakt
 • inzicht in de bronnen van mogelijke onrust
Ik wil meer weten over RMP »»

Van effectiever leren communiceren en spreken met meer impact, tot maximale levenskwaliteit, gebruikmakende van NLP en RMP

Om effectief te leren communiceren en spreken met impact, of om maximale levenskwaliteit te bereiken in je leven, dien je te weten wat jou echt motiveert (RMP). En dien je te beschikken over een manier van denken die concrete veranderingen mogelijk maakt (NLP). En is het noodzakelijk om te beschikken over zeer krachtige tools (NLP).

Wàt ons drijft is universeel, en de mate waarin is uniek voor ieder van ons. Via het ‘REISS Motivatie Profiel®‘ brengen Alex en Marleen bij GROEI ACADEMIE jouw persoonlijke ‘motivatieblauwdruk’ in kaart, en deze is bijna zo uniek als jouw vingerafdruk. Hierop kan je zien waar jij voor elk van de 16 universele levensbehoeften staat ten opzichte van de bevolking. En je kan hierop in één oogopslag zien welke levensbehoeften voor jou echt essentieel zijn om te bevredigen wil jij maximale levenskwaliteit kunnen bereiken in jouw leven.

En de motivatiestrategieën die we bij GROEI ACADEMIE op maat bouwen, gebruikmakende van NLP, kunnen hierdoor nog effectiever en succesvoller zijn dan voorheen.

Daarnaast geeft RMP weer voor welke universele levensbehoeften jij een lichte tot zeer uitgesproken voorkeur hebt. Wat jouw schaduwkanten (valkuilen) zijn en waar jouw groeikansen (opportuniteiten) zich bevinden.

En daarnaast beschik je met NLP over de noodzakelijke krachtige tools om aan deze valkuilen te werken. Om deze groeikansen, aanwezig in jouw persoonlijke ‘motivatieblauwdruk’, maximaal te kunnen benutten, zodat je jouw gestelde doelen ook daadwerkelijk kan bereiken.

Wanneer we de kennis van RMP combineren met de nieuwste NLP-technieken, ontstaat er een accelererend samenspel, dat werkt als een katalysator, waardoor je de optimale levenskwaliteit die jij wilt, versneld bereikt.

Ik wil meer weten over RMP »»

Dus, telkens wanneer Marleen en Alex RMP inzetten, doen ze dit omdat het dé manier is om iemands persoonlijke ‘motivatieblauwdruk’ zichtbaar te maken, waarbij we binnen NLP deze persoonlijke ‘motivatieblauwdruk’ gaan gebruiken daar waar het praktische waarde heeft, omdat we dan in hoge mate kunnen voorspellen hoe motiveerbaar, dus hoe succesvol mensen zullen omgaan met de aangereikte NLP-tools.

En van zodra wij jouw RMP kennen, kunnen wij jou sneller trainen, opleiden, coachen of via mentoring helpen om jouw gestelde doelen succesvoller te bereiken, waarbij je wellicht ook nog sneller jouw resultaten bereikt, tot effectiever leert communiceren en spreken met meer impact!

Vooraleer hierop verder in te gaan, gaan we eerst even stilstaan bij die ogenschijnlijke tegenstelling tussen NLP en RMP. Dit omdat we vanuit NLP niemand een label willen geven of in hokjes willen steken. En de misvattingen over RMP, wanneer weggenomen, deze ogenschijnlijke tegenstelling tot een minimum herleidt.

RMP heeft 16 universele basisbehoeften met telkens twee drijfveren. Dus 16 labels met 32 hokjes zou je kunnen denken? Niets is minder waar! RMP heeft 16 universele basisbehoeften, met telkens twee drijfveren, waar we elk individueel een persoonlijk gewicht aan toekennen, waardoor er 2 biljoen combinaties ontstaan en er van labels dus geen sprake meer kan zijn, waardoor we best vrij uniek zijn in onze persoonlijke ‘motivatieblauwdruk’.

Je gestelde doelen tot meer levenskwaliteit bereiken, gaat tot veel gemakkelijker wanneer je weet welke jouw in te vullen levensbehoeften er voor jou echt toe doen, en in welke mate ze ertoe doen. En omdat RMP ook jouw valkuilen en groeikansen weergeeft, maakt dat RMP dus extra ondersteunend is wanneer we aan de slag gaan met NLP om jouw basisbehoeften te bevredigen nodig om echt gelukkig door het leven gaan en te blijven gaan.

Daarnaast toont RMP het anders zijn van anderen aan in de dingen waarvoor zij zich weten te motiveren, en dat is ok, ook al willen we dat iedereen is zoals we zelf zijn. En ook hier geeft RMP de nodige aandacht aan.

RMP helpt je in te zien waarom iemand zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. En met NLP help je iemand zich te gedragen, zoals hij zich wil gedragen. En de combinatie van RMP en NLP zorgt ervoor dat dit in lijn is met jouw gestelde te bereiken doelen, geheel in lijn met jouw vooropstelde maximale levenskwaliteit. En het is ook inzetbaar wanneer je met de hiërarchie van waarden aan de slag gaat. En het geeft je extra inzichten om de metaprogramma’s nog succesvoller in te zetten, geheel in lijn met wat je echt wil bereiken.

Kortweg, RMP is niet alleen zeer waardevol om jouw persoonlijke ‘motivatieblauwdruk’ mee te ontdekken, of om je valkuilen en groeikansen tot veel gemakkelijker onder ogen te kunnen zien. In de combinatie met NLP zorgt het ervoor dat je nog succesvoller,  sneller en efficiënter tot de gewenste te bereiken resultaten komt.

Echter om te weten wat dit huwelijk, op jouw weg naar optimale levenskwaliteit, voor jou persoonlijk kan betekenen dien je voor jezelf de proef op te som te nemen door dit zelf te ondervinden!

Ik wil meer weten over RMP »»

VOOR WIE DIT Reiss Motivatie Profiel IS BESTEMD

 • voor iedereen die inzicht wil verwerven in zijn intrinsieke motivatoren
 • voor iedereen die wil ontdekken waarom hij of zij in bepaalde situaties frustratie of stress ervaart
 • voor iedereen die wil weten welke stappen hij kan ondernemen om privé of professioneel een zinvoller en evenwichtiger leven te leiden
 • voor partners die elkaar fundamenteel willen kunnen begrijpen

WAT NOG MEER

Alex Peeters en Marleen Devisch van GROEI ACADEMIE BV werken samen met Wim Olbrechts, CEO van RMP BENE, ofwel RMP België-Nederland.

Wanneer ook jij interesse hebt in jouw uniek motivatieprofiel, kan je door Alex of Marleen, beide Officiële Reiss Motivation Profile® Master, jouw Reiss Motivation Profile® laten opmaken en duiden.

Ik wil meer weten over RMP®

Waar?
Gistelse Steenweg 190 bus 0101, 8200 Brugge, West-Vlaanderen, België

 

Disclaimer
Wij geven geen medische informatie. Wij zijn niet medisch gekwalificeerd. Wij doen geen medische diagnoses of behandelingen. Onze trainingen vervangen geen consultatie bij de arts, psycholoog, therapeut of psychiater. Voor behandeling van medische klachten raden wij jou aan om naar jouw huisarts, psycholoog of psychiater te gaan.

  Wanneer?

  Duur verkennend gesprek: circa 15 a 30 min.

  Prijs verkennend gesprek: GRATIS

  Inschrijven is verplicht!

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Bedrijf

  BTW- of ondernemingsnummer

  Bericht

  Schrijf mij in voor de online nieuwsbrief

  Ik aanvaard de Privacyverklaring en het Cookiebeleid
  Na te lezen @ Privacyverklaring en Cookiebeleid


  X