Over GROEI ACADEMIE

GROEI ACADEMIE  ~  Werken aan ‘PERSOONLIJK GELUK & SUCCES

GROEI ACADEMIE helpt je om grip te krijgen op je eigen gedachten en emoties. Tegelijk leer je, tijdens hun opleidingen en individuele trajecten, nieuwe vaardigheden aan om ook anderen beter te begrijpen, doorheen alle ruis. Je creëert hierdoor rust en ruimte om te focussen op doelen die voor jou prioritair zijn. Je overtuigt anderen om hier mee hun schouders onder te zetten. Het resultaat? Jij weet perfect wat je wil en hoe je het moet overbrengen. Je nieuwe vaardigheden brengen je snel naar meer succes, zowel op het privé als werk.

GROEI ACADEMIE zet voor de professionele skills in op ‘resultaatgericht communiceren en samenwerken‘ en voor de persoonlijke skills op ‘oplossingsgericht communiceren‘, beide met gebruikmaking van NLP, coaching en hypnose.

Maak kennis met GROEI ACADEMIE

Historiek:


2020, september:

GROEI ACADEMIE BV’ zijn statuten werden deze van een besloten vennootschap, waarvan Alex Peeters en Marleen Devisch de eigenaars en de bestuurders zijn.

Ze timmeren danig verder aan de reeds inslagen weg sinds 2015. Eveneens zichtbaar in hun vernieuwde bedrijfsnaam en logo.

Werken aan ‘PERSOONLIJK GELUK & SUCCES

Persoonlijk geluk, succes, leiderschap, groei en coaching is een weg die we zelf dienen te gaan.

Met de door ons aangeleerde NLP tools, wordt dit er voor hen alvast een pak gemakkelijker op.


2018, november:

Hun opleidingen en mentoring aangaande: ‘NLP, coaching en hypnose‘, zowel aangaande professionele als persoonlijke vaardigheden.

Met als focus voor de professionele skills via ‘resultaatgericht communiceren en samenwerken‘.

En voor de persoonlijke skills via ‘oplossingsgericht communiceren‘.

Beide door gebruikmaking van NLP, coaching en hypnose.

Wat is NLP en wat kan je ermee op de werkvloer?

opgenomen bij ‘de Groeiacademie‘ voor

Alle Zaken op een Rijtje en was te zien op

Kanaal Z


2015, maart:

Het accent ligt inmiddels steeds meer op opleidingen en mentoring aangaande: ‘NLP, coaching en hypnose‘, zowel aangaande professionele als persoonlijke vaardigheden, via ‘oplossingsgericht communiceren‘ door gebruikmaking van NLP en hypnose.

sinds 29 augustus:

Alex & Marleen Peeters-Devisch


2014, september:

Jaarbeurs Gent, 6-14 september, Flanders Expo


2013, oktober:

de Groeiacademie VOF‘ werd opgericht door Marleen Devisch en Alex Peeters als een vennootschap onder firma, waarvan ze beiden eigenaar en zaakvoerder waren.

Marleen: ‘Spraak & stem, coaching & mentoring en authentiek communiceren & assertiviteit.

Alex: ‘Doelen stellen en bereiken, tijdsbesteding en productiviteit & vermijdingsgedrag en uitstelgedrag.


2011, februari:

de Groeiacademie‘ werd opgericht door Marleen Devisch als eenmanszaak.

Ze specialiseerde zich verder aangaande: ‘Spraak & stem, coaching & mentoring en authentiek communiceren & assertiviteit.

Locaties:


2020, september:

Inmiddels zijn werken en wonen als locaties helemaal van elkaar gescheiden 🙂

2018, oktober:

BrainTraining

Onze eigen stek met 245 vierkante meter aan ruimte, te verdelen over: ‘één ontvangstruimte, twee coachingsruimte, ons kantoor, de kleine- en grote opleidingsruimte, WC voor de dames en de heren, en een vrij grote ruimte om ons didactische materiaal en allerlei op te bergen.

BrainBreak


2017, december:

We zijn de trotse eigenaars geworden van de hele eerste verdieping van het pand: ‘De Lange Munt’ in Brugge.

Een pand met veel potentieel.

Hierboven alvast één van de trainingsruimtes, in wording 🙂


2015, juli:

Waar begin je, wanneer zij die met elkaar gaan samenwerken, 135 km uit elkaar wonen?!

Neen, wij zijn niet gestart in onze garage!

Echter het scheelde niet veel 🙂

Bij Marleen beschikten we over de bovenverdieping van haar huis, waar we destijds woonden te Sint-Andries. Namelijk één kleine trainingsruimte, één mini onthaal ruimte, ons kantoor en één wc op een oppervlakte van nog geen 50 vierkante meter.


Marleen actief in de living bij Alex te Rotselaar in Vlaams-Brabant.


2013, Kasteel Ter Loo, Loppem

Dit was bij de Priesters van het Heilig Hart. Dit kasteel behoorde ooit toe aan Ridder de Schietere de Loppem, genaamd ‘Het Goed Ter Loo’, gelegen langs de steenweg Brugge-Torhout. Later werd dit een bezinningscentrum, waar bepaalde opleidingen konden doorgaan.

Wij maakten van deze locatie gebruik tussen 2013 en 2015. Eigenlijk tot de dag dat de deuren diende te sluiten, na het overlijden van de laatste Priesters van het Heilig Hart in België.

Aanbod:


Internationaal erkende licenties2020, sinds juli:

 • NLP Business Master Practitioner

2019, sinds november:

 • NLP Business Practitioner

2018, sinds januari:

 • Hypnotic Practitioner™

2017, sinds juli:

 • Coaching Foundation
 • NLP Coach™

2016, sinds juli:

 • NLP Master Practitioner™

2015, sinds maart:

 • NLP Practitioner™

TOEKOMST


202?

 • werktitel: ‘Beïnvloeden met Impact’
 • werktitel: ‘NLP voor gevorderden’

ARCHIEF2014:

 • Communiceren vanuit jouw authentieke kracht

2014:

 • Doelen stellen en bereiken

2014:

 • Leef je eigen leven, niet dat van een ander

2013:

 • Creatief jezelf

2013:

 • Jouw spreekstem, jouw kracht

2013:

 • Positief denken met beide voeten op de grond

Maak kennis met onze trainers

Alex Peeters (°1964)

Alex is al jarenlang enorm gepassioneerd door de groei van mensen. Met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen prikkelt hij mensen voortdurend om nieuwe wegen te durven inslaan. Zijn eerder provocatieve en tegelijk flexibele stijl zorgt ervoor dat mensen door hun muur van angst en weerstand geholpen worden en snelle vooruitgang boeken.

Alex is trainer, mentor & coach bij GROEI ACADEMIE. Daarnaast is hij Licensed NLP Coaching Trainer™, Licensed NLP Trainer™, Licensed NLP Coach™, Licensed NLP Advanced Master Practitioner™, Design Human Engineer™ Level II, Hypnotic Practitioner™, en Specialist Practitioner In Neuro Hypnotic Repatterning™ bij The Society of NLP™. Certified Hypnotherapist bij de National Guild of Hypnotists™.

Wat Alex zegt over zijn missie:

“Het is mijn missie om mensen helpen te weten wat ze echt willen en hen te helpen om het allerbeste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat ‘niet weten wat je echt wil’ de grondoorzaak is van vele problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het zichzelf te durven zijn vanuit hun authentieke kracht, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het steeds beter om leven is.”

tel: +32 472 11 06 54
email: alex.peeters@groeiacademie.be
SKYPE: alex.peeters.groeiacademie.be

Marleen Devisch (°1965)

Marleen is een gedreven en toegewijde trainer en coach. Ze gaat voor een open, eerlijke, milde en zachte aanpak, die tegelijk toch direct is. Ze heeft een rustige en heldere stijl. Met haar jarenlange ervaring staat ze garant voor een grote professionaliteit.

Marleen is trainer, mentor & coach bij GROEI ACADEMIE. Daarnaast is zij logopediste, stemcoach, Licensed NLP Coaching Trainer™, Licensed NLP Trainer™, Licensed NLP Coach™, Licensed NLP Master Practitioner™ en Design Human Engineer™ Level I bij The Society of NLP™. Autismevriendelijke Coach® bij Auticom.

Wat Marleen zegt over haar missie:

“Het is mijn missie om verbindend te zijn en verbinding te creëren tussen mensen en om mensen te helpen verbinding tot stand te brengen in en met zichzelf. Ik geloof dat gebrek aan verbinding de grondoorzaak is van de meeste problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het maken van verbinding, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het goed is om leven, een wereld zoals die wellicht echt bedoeld is.”

tel: +32 478 20 13 20
email: marleen.devisch@groeiacademie.be
SKYPE: marleen.devisch.groeiacademie.be

Je wordt geholpen door een trainersduo

Alex en Marleen zijn man en vrouw, maar ook een zeer uniek trainersduo. Alex is een snelle denker en heeft alles wat we aan jou willen leren, zelf doorlopen. Sommige zaken is hij nog steeds aan het finetunen. Marleen heeft de zaken die snelle denkers vaak moeten leren, van nature meegekregen. Zij heeft echter vele jaren ervaring in het trainen van snelle denkers. 

Samen vormen Alex en Marleen een zeer complementair trainersduo. Alex als ervaringsdeskundige en trainer met een enorme bagage. Marleen als zeer ervaren trainer, die van alle markten thuis is en die creatief inspeelt op elk publiek dat ze voor zich heeft.

 

Getraind worden door Alex en Marleen heeft enorme voordelen:

 • Of je nu een man of een vrouw bent, je komt terecht in een veilige omgeving en bent in handen van twee extreem ervaren personen, die jou helpen vanuit verschillende perspectieven.

 • Je komt in een vriendelijke, eenvoudige en aantrekkelijke atmosfeer terecht. Alex en Marleen spreken gemakkelijk over hun eigen leven, hun eigen ervaringen en worstelingen en hoe ze dingen hebben opgelost. Je herkent je zeker en vast in heel wat uitdagingen waar zij het over hebben. Dit maakt het jou gemakkelijker om met je eigen uitdagingen voor de dag te komen en te werken aan wat belangrijk voor jou is.

 • De enorme authenticiteit en kwetsbaarheid waarmee Alex en Marleen hun trainingen geven, verlaagt de drempel voor jou. Want als Alex en Marleen hun problemen hebben kunnen oplossen, waarom zou jij het dan niet kunnen?

 • Je voelt je aangemoedigd, hoopvol en vertrouwvol om er zelf ook voor te gaan!

 • De energie in de groep is de energie die jij nodig hebt. Je voelt dat er mensen zijn die om je geven. Heb je minder energie, dan helpt Alex jou in de richting van meer. Is er teveel input, dan helpt Marleen jou om rust in je hoofd te krijgen, zodat je weer verder kunt. In dit opzicht kan je je altijd concentreren en absorberen wat je te leren hebt, in het best mogelijke opzicht.

 • De verschillende stijl en aanpak van beide trainers geeft jou maximale kansen om de materie die je leert, optimaal te integreren

 • Samen beslaan Alex en Marleen qua kennis, inzicht en ervaring en attitude een enorm breed spectrum. Dit maakt hun trainingen tot events waarin je de hoogste kwaliteit wordt aangeboden.

Je wordt geholpen met een unieke methode

 • De trainingen die Alex en Marleen geven, zijn gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), maar gaan verder dan dat. Door de jaren heen hebben Alex en Marleen hun eigen methodieken ontwikkeld en deze zijn zeer krachtig en makkelijk te leren en toe te passen. Alex en Marleen werken vrij praktijkgericht. Je leert naar nieuwe dingen kijken met de verwondering en de openheid die je als kind van nature aan de dag legde. Dit maakt een training bij GROEI ACADEMIE tot een leuk avontuur, dat heel snel zijn vruchten afwerpt in jouw concrete dagelijks leven.

 • Je ontdekt je eigen leerstijl. Je voelt het comfort van wat je al weet en tegelijkertijd krijg je een duw uit je comfortzone en word je gestretcht om een nieuwe weg in te slaan. Het comfort dat je krijgt, geeft je houvast om in het onbekende te springen. Je landt in een unieke leerervaring. Als je de ervaring van Alex en Marleen samenvoegt, is die leerervaring gegarandeerd compleet en zeer diepgaand. Eén plus één is heel wat meer dan twee!

 • Je leert al doende. De persoonlijke aanpak maakt het mogelijk om je eigen vragen en doelen mee te nemen in het trainingsproces. Je eindigt met oplossingen voor jouw persoonlijke doelen.

Je werkt met een handig stap voor stap model

 • We starten met het bouwen van een fundament. Je leert je eigen kracht, je eigen capaciteiten beter kennen, gebruiken en je erop afstemmen, in welke omstandigheden dan ook.

 • We leren jou hoe je jezelf en anderen goed kunt leren inschatten, zodat je weet wat er aan het gebeuren is en zodat je ook kunt handelen op een manier die jij goed en nodig vindt.

 • We leren jou om wijze beslissingen te nemen. Je krijgt daarvoor een methode aangereikt waar je voor de rest van je leven mee verder kunt.

 • We leren jou te durven: durven leren door te doen, door dingen uit te testen en te zien wat je er uit leert. Deze manier van leren wortelt zich diep in jouw brein, in je lichaam, in heel jouw zijn, zodat je er kunt blijven op terugvallen.

 • We leren jou een basisattitude aan, die je nodig hebt om je vanuit een innerlijke stevigheid verder te kunnen ontplooien.

 

Deze stappen zitten vervat in het model dat wij zelf gecreëerd hebben, het CODEC-model.

‘CODEC’ staat voor:

 • Connecteer
 • Observeer
 • Decideer
 • Experimenteer
 • Commit

 

 

Waarom CODEC?

CODEC‘ is oorspronkelijk een toepassing bij computers. Met CODEC kan je data coderen of decoderen. Bij persoonlijke ontwikkeling komt het er eigenlijk altijd op neer dat je de CODEC van jouw groei ‘kraakt’, d.w.z.: dat je leert hoe je jouw innerlijke beleving moet aflezen, wat ze betekent en wat je ermee kunt aanvangen.

De betekenis die wij aan elke letter van het CODEC-model hebben verbonden, is het resultaat van vele jaren werken met mensen. In veel trainingen leer je hoe je een goed gevoel kunt creëren, maar niet hoe je dit gevoel kunt vasthouden, laat staan oproepen. Vaak zijn trainingen een positieve ‘injectie’, die, als ze uitgewerkt is, om een nieuwe injectie vraagt. Je krijgt in die trainingen telkens een brood dat je honger even stilt, maar je leert niet hoe je zelf brood kunt bakken, zodat je nooit meer honger hoeft te lijden. In GROEI ACADEMIE zijn we al jaren aan het sleutelen aan een manier om mensen in een training een pakket mee te geven dat ze gemakkelijk en blijvend kunnen toepassen, hun hele leven lang. Met het CODEC-model hebben we dit pakket voor jou klaarliggen!

Je kijkt bij ons binnen

Contacteer ons

Gistelse Steenweg 190 bus 0101
8200 Brugge
West-Vlaanderen
België

 

+32 472 11 06 54

info@groeiacademie.be

X