OVER GROEI ACADEMIE door Alex Peeters & Marleen Devisch

OVER GROEI ACADEMIE

Over GROEI ACADEMIE

Bij GROEI ACADEMIE bieden Alex & Marleen hun deelnemers de meest effectieve tools aan om communicatie professionals te vormen in effectief beïnvloeden en motiveren met impact.

Het resultaat! Effectief communiceren en motiveren met impact als levenswijze!

Dus mensen die hun persoonlijke missie kennen, en die deze communicatievaardig en communicatievriendelijk overbrengen, in deze snel veranderende wereld, vol diversiteit. En die vlotter contacten leggen. En die beter begrepen worden. En die de ander beter begrijpen. En die efficiënter informatie uitwisselen. En die doelgerichter communiceren. En die gemakkelijker samenwerken. En die een excellente teamleider zijn. En die anders omgaan met spanningen en conflicten. En die klanten de juiste informatie op het juiste moment geven. En dit met meer impact op jouw omgeving. En nog zoveel meer.

GROEI ACADEMIE staat voor communiceren en motiveren van A tot Z. 
Voor het creëren van een levens- en werkstijl afgestemd op jouw unieke persoonlijkheid!

Dit is een manier van zijn, die zich aftekent in elk domein van jouw leven en binnen jouw relaties. Je gaat hierdoor op jouw beurt steeds meer anderen inspireren om vanuit hun eigen essentie, vanuit hun eigen ‘DNA’ te leven en te handelen. Op deze manier wordt de wereld een plek waar we het beste uit zichzelf kunnen halen, en waar ze steeds gelukkiger zijn.

Dit NLP Communicatie & Motivatie Instituut wordt geleid door Alex Peeters en Marleen Devisch, beiden zeer ervaren trainers, coaches en mentors. Zij zijn verbonden in hun overtuiging dat elke mens erkenning verdient in zijn 'uniek zijn'. Hun verhaal als koppel getuigt van deze overtuiging.

Elke mens is op zoek naar de mogelijkheid om impact te hebben op zichzelf, op anderen, en op zijn of haar omgeving.

Ervaren dat jouw inbreng van tel is, en invloed heeft op anderen, geeft zin aan wat je doet.

Het is een universele behoefte van mensen om mee het verschil te maken, en om een volwaardige plaats in te nemen binnen hun relaties, zowel privé als professioneel. Effectief communiceren en motiveren met impact is een onontbeerlijk gegeven om aan deze behoefte tegemoet te komen.

Binnen GROEI ACADEMIE leren we onze deelnemers zowel de basistools voor communicatie en motivatie aan, als de nodige strategieën om écht impact te hebben op anderen met jouw communicatie.

Wij kunnen jou inspireren en opleiden, in groep of in een individueel traject, zodat jij op jouw manier het verschil maken kan in jouw leven!

En wie wil effectief leren beïnvloeden, motiveren en spreken met impact, die helpen we tijdens hun traject om de problemen die dit in de weg staan, naar best vermogen aan te pakken.

Zo dragen wij op onze beurt ons steentje bij tot een communicatievaardige en communicatievriendelijke in deze snel veranderende maatschappij, vol diversiteit.

GROEI ACADEMIE, een plaats waar gelijkgestemden zielen, leren om de best mogelijke communicator en motivator in zichzelf te ontdekken, en ten volle te laten ontplooien. Via opleidingen en/of individuele trajecten leren onze deelnemers communiceren en te motiveren, zodat dit een manier van leven, een manier van zijn wordt. Zeg gerust, een tweede natuur. Ze leren hun missie met impact in de wereld zetten. Een missie die hen van binnenuit motiveert.

Bij GROEI ACADEMIE zetten wij jou op weg om het beste uit jouw communicatie en uit jezelf te halen, wanneer je écht resultaat wilt! En werken wij vanuit een grote authenticiteit, betrouwbaarheid en grondigheid. En dit zeer praktijk- en resultaatgericht.

En vinden Alex & Marleen het zeer belangrijk om uitmuntend werk af te leveren aan hun deelnemers.

En om aan deze belangrijke belofte te kunnen voldoen, putten wij bij GROEI ACADEMIE, uit de kennis van een team van professionele trainers, mentors en coaches die zich voortdurend bijscholen tot de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van effectief leren beïnvloeden, motiveren en spreken met impact.

Maak kennis met onze trainers

Alex Peeters (°1964)

Alex is NLP Trainer, NLP Coach, Mentor, Schrijver & Spreker bij GROEI ACADEMIE, en is het schoolvoorbeeld van welke transformatie iemand bij GROEI ACADEMIE kan doormaken.

Enkele jaren geleden kreeg hij de diagnose ‘autisme’. Haast niemand geloofde dat hij trainer zou kunnen worden. Nu is hij expert in business NLP-trainingen, van basis tot advanced master niveau. Hij zet zijn autisme volop in als kracht, waardoor hij met zijn precisie en scherpe observaties, mensen naar een bovengemiddeld niveau tilt in hun groeiproces.

Bij GROEI ACADEMIE is hij de creator van heel wat opleidingen. Hij ligt aan de basis van de meeste boeken die door GROEI ACADEMIE zijn gepubliceerd. Zijn enorme passie voor menselijke groei werkt aanstekelijk.

En met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen prikkelt hij mensen voortdurend om nieuwe wegen te durven inslaan. Zijn eerder provocatieve en tegelijk flexibele stijl zorgt ervoor dat mensen door hun muur van angst en weerstand geholpen worden en snelle vooruitgang boeken.

 

Wat Alex zegt over zijn missie:

"Het is mijn missie om mensen helpen te weten wat ze echt willen en hen te helpen om het allerbeste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat 'niet weten wat je echt wil' de grondoorzaak is van vele problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het zichzelf te durven zijn vanuit hun authentieke kracht, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het steeds beter om leven is."

 

Alex is naast trainer, coach & mentor bij GROEI ACADEMIE, NLP Trainer gelicenseerd door The Society of NLP™ en is tevens in het bezit van hun volgende certificaten:

 • Licensed NLP Coaching Trainer™
 • Licensed Teaching Excellence™
 • Licensed Trainer of NLP™
 • Licensed NLP Coach™
 • Licensed Advanced Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Business Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Master Practitioner of NLP with Body Work
 • Licensed Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Practitioner of NLP ™
 • Licensed Design Human Engineering™ Level II
 • Licensed Specialist Practitioner In Neuro Hypnotic Repatterning™
 • Licensed Advanced Hypnotic Practitioner™
 • Licensed Hypnotic Practitioner™
 • Strategic NLP™ & Hypnotic Patterns for Learning™
 • Persuasion Engineering®

 

En is tevens:

 • Certified Hypnotherapist bij de National Guild of Hypnotists™
 • Reiss Motivation Profile® Master

tel: +32 472 11 06 54

email: alex.peeters@groeiacademie.be

Marleen Devisch (°1965)

Marleen een gedreven en toegewijde NLP Trainer, NLP Coach, Mentor, Schrijver & Spreker bij GROEI ACADEMIE, levenspartner van Alex, en is meer dan een kwarteeuw actief binnen persoonlijke ontwikkeling. Zij verstaat de kunst om een klimaat van groei te creëren voor mensen.

Haar grote allround ervaring met en inzicht in mensen, maakt haar tot een onmisbare ondersteuner bij iedereen die opleiding volgt.

Zij is gespecialiseerd in mensen in contact laten komen met de kern van hun persoonlijkheid en met hun innerlijke motivatoren. En de rust en eenvoud van haar aanpak en haar enthousiasme is zeer inspirerend en brengt mensen in beweging.

En daarnaast gaat ze voor een open, eerlijke, milde en zachte aanpak, die tegelijk toch direct is. Ze heeft een rustige en heldere stijl. Met haar jarenlange ervaring staat ze garant voor een grote professionaliteit.

 

Wat Marleen zegt over haar missie:

“Het is mijn missie om verbindend te zijn en verbinding te creëren tussen mensen en om mensen te helpen verbinding tot stand te brengen in en met zichzelf. Ik geloof dat gebrek aan verbinding de grondoorzaak is van de meeste problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het maken van verbinding, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het goed is om leven, een wereld zoals die wellicht echt bedoeld is.”

 

Marleen is naast trainer, mentor & stemcoach bij GROEI ACADEMIE, NLP Trainer gelicenseerd door The Society of NLP™ en is tevens in het bezit van hun volgende certificaten:

 • Licensed NLP Coaching Trainer™
 • Licensed Teaching Excellence™
 • Licensed Trainer of NLP™
 • Licensed Hypnotic Practitioner™
 • Licensed Business Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Business Practitioner of NLP ™
 • Licensed NLP Coach™
 • Licensed NLP Master Practitioner of NLP ™
 • Licensed Practitioner of NLP ™
 • Licensed Design Human Engineering™ Level I

 

En is tevens:

tel: +32 478 20 13 20

email: marleen.devisch@groeiacademie.be

Je wordt geholpen door een trainersduo

Alex en Marleen zijn man en vrouw, maar ook een zeer uniek trainersduo. Alex is geboren met het Syndroom van Asperger en heeft alles wat we aan jou willen leren, zelf doorlopen. Hij is dus het levende bewijs van wat NLP in iemands leven kan betekenen. Marleen heeft de zaken die Alex vaak diende te leren, van nature meegekregen. 

Samen vormen Alex en Marleen een zeer complementair trainersduo. Alex als ervaringsdeskundige en trainer met een enorme bagage. Marleen als zeer ervaren trainer, die van alle markten thuis is en die creatief inspeelt op elk publiek dat ze voor zich heeft.

MEER @ Het verhaal van Alex en Marleen

Getraind worden door Alex en Marleen heeft enorme voordelen:

 • Of je nu een man of een vrouw bent, je komt terecht in een veilige omgeving en bent in handen van twee extreem ervaren personen, die jou helpen vanuit verschillende perspectieven.

 • Je komt in een vriendelijke, eenvoudige en aantrekkelijke atmosfeer terecht. Alex en Marleen spreken gemakkelijk over hun eigen leven, hun eigen ervaringen en worstelingen en hoe ze dingen hebben opgelost. Je herkent je zeker en vast in heel wat uitdagingen waar zij het over hebben. Dit maakt het jou gemakkelijker om met je eigen uitdagingen voor de dag te komen en te werken aan wat belangrijk voor jou is.

 • De enorme authenticiteit en kwetsbaarheid waarmee Alex en Marleen hun trainingen geven, verlaagt de drempel voor jou. Want als Alex en Marleen hun problemen hebben kunnen oplossen, waarom zou jij het dan niet kunnen?

 • Je voelt je aangemoedigd, hoopvol en vertrouwvol om er zelf ook voor te gaan!

 • De energie in de groep is de energie die jij nodig hebt. Je voelt dat er mensen zijn die om je geven. Heb je minder energie, dan helpt Alex jou in de richting van meer. Is er teveel input, dan helpt Marleen jou om rust in je hoofd te krijgen, zodat je weer verder kunt. In dit opzicht kan je je altijd concentreren en absorberen wat je te leren hebt, in het best mogelijke opzicht.

 • De verschillende stijl en aanpak van beide trainers geeft jou maximale kansen om de materie die je leert, optimaal te integreren

 • Samen beslaan Alex en Marleen qua kennis, inzicht en ervaring en attitude een enorm breed spectrum. Dit maakt hun trainingen tot events waarin je de hoogste kwaliteit wordt aangeboden.

Je werkt met een handig stap voor stap model

 • We starten met het bouwen van een fundament. Je leert je eigen kracht, je eigen capaciteiten beter kennen, gebruiken en je erop afstemmen, in welke omstandigheden dan ook.

 • We leren jou hoe je jezelf en anderen goed kunt leren inschatten, zodat je weet wat er aan het gebeuren is en zodat je ook kunt handelen op een manier die jij goed en nodig vindt.

 • We leren jou om wijze beslissingen te nemen. Je krijgt daarvoor een methode aangereikt waar je voor de rest van je leven mee verder kunt.

 • We leren jou te durven: durven leren door te doen, door dingen uit te testen en te zien wat je er uit leert. Deze manier van leren wortelt zich diep in jouw brein, in je lichaam, in heel jouw zijn, zodat je er kunt blijven op terugvallen.

 • We leren jou een basisattitude aan, die je nodig hebt om je vanuit een innerlijke stevigheid verder te kunnen ontplooien.

Deze stappen zitten vervat in het model dat wij zelf gecreëerd hebben:

CODEC-model

'CODEC' staat voor:

 • Connecteer
 • Observeer
 • Decideer
 • Experimenteer
 • Commit

Waarom CODEC!

CODEC is oorspronkelijk een toepassing bij computers. Met CODEC kan je data coderen of decoderen. Bij persoonlijke ontwikkeling komt het er eigenlijk altijd op neer dat je de CODEC van jouw groei 'kraakt'. Dat wil zeggen: dat je leert hoe je met jouw innerlijke beleving kan spelen, zodat je weet wat je ermee kunt aanvangen en er de betekenis mee kan veranderen.

En de betekenis die wij aan elke letter van het CODEC-model hebben verbonden, is het resultaat van vele jaren succesvol werken met mensen.

En in veel opleidingen leer je hoe je een goed gevoel kunt creëren, maar niet hoe je dit gevoel kunt vasthouden, laat staan oproepen. Vaak zijn opleidingen een positieve 'injectie', die, wanneer ze uitgewerkt is, om een nieuwe injectie vraagt. Je krijgt in die opleidingen telkens een brood dat je honger even stilt, maar je leert niet hoe je zelf brood kunt bakken, zodat je nooit meer honger hoeft te lijden.

In GROEI ACADEMIE sleutelden we jaren aan een succesvolle manier om mensen tijdens onze opleidingen een pakket mee te geven dat zij gemakkelijk en blijvend kunnen toepassen, hun hele leven lang. Met het CODEC-model hebben we dit pakket voor jou klaarliggen!

Je wordt geholpen met een unieke methode

 • De trainingen die Alex en Marleen geven, zijn gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), maar gaan verder dan dat. Door de jaren heen hebben Alex en Marleen hun eigen methodieken ontwikkeld en deze zijn zeer krachtig en makkelijk te leren en toe te passen. Alex en Marleen werken vrij praktijkgericht. Je leert naar nieuwe dingen kijken met de verwondering en de openheid die je als kind van nature aan de dag legde. Dit maakt een training bij GROEI ACADEMIE tot een leuk avontuur, dat heel snel zijn vruchten afwerpt in jouw concrete dagelijks leven.

 • Je ontdekt je eigen leerstijl. Je voelt het comfort van wat je al weet en tegelijkertijd krijg je een duw uit je comfortzone en word je gestretcht om een nieuwe weg in te slaan. Het comfort dat je krijgt, geeft je houvast om in het onbekende te springen. Je landt in een unieke leerervaring. Als je de ervaring van Alex en Marleen samenvoegt, is die leerervaring gegarandeerd compleet en zeer diepgaand. Eén plus één is heel wat meer dan twee!

 • Je leert al doende. De persoonlijke aanpak maakt het mogelijk om je eigen vragen en doelen mee te nemen in het trainingsproces. Je eindigt met oplossingen voor jouw persoonlijke doelen.

Maak kennis met GROEI ACADEMIE

HISTORIEK

2021, mei:

GROEI ACADEMIE BV is een samenwerking aangegaan met Wim Olbrechts, CEO van RMP BENE, ofwel RMP België – Nederland.

GROEI ACADEMIE BV is tevens een autismevriendelijk communicatie instituut!

2020, september:

GROEI ACADEMIE BV zijn statuten werden deze van een besloten vennootschap, waarvan Alex Peeters en Marleen Devisch de eigenaars en de bestuurders zijn.

Ze timmeren danig verder aan de reeds inslagen weg sinds 2015. Eveneens zichtbaar in hun vernieuwde bedrijfsnaam en logo.

Effectief leren communiceren en spreken met impact d.m.v. NLP-opleidingen, individuele trajecten en mentoring.

Ook voor mensen met kenmerken van autisme en hun omgeving.


2018, november:

Hun opleidingen en mentoring aangaande: ‘NLP, coaching en hypnose‘, zowel aangaande professionele als persoonlijke vaardigheden.

Met als focus voor de professionele skills via ‘resultaatgericht communiceren en samenwerken‘.

En voor de persoonlijke skills via ‘oplossingsgericht communiceren‘.

Beide door gebruikmaking van NLP, coaching en hypnose.

Wat is NLP en wat kan je ermee op de werkvloer?

opgenomen bij ‘de Groeiacademie‘ voor

Alle Zaken op een Rijtje en was te zien op

Kanaal Z


2015, maart:

Het accent ligt inmiddels steeds meer op opleidingen en mentoring aangaande: ‘NLP, coaching en hypnose‘, zowel aangaande professionele als persoonlijke vaardigheden, via ‘oplossingsgericht communiceren‘ door gebruikmaking van NLP en hypnose.

sinds 29 augustus:

Alex & Marleen Peeters-Devisch


2014, september:

Jaarbeurs Gent, 6-14 september, Flanders Expo


2013, oktober:

de Groeiacademie VOF‘ werd opgericht door Marleen Devisch en Alex Peeters als een vennootschap onder firma, waarvan ze beiden eigenaar en zaakvoerder waren.

Marleen: ‘Spraak & stem, coaching & mentoring en authentiek communiceren & assertiviteit.

Alex: ‘Doelen stellen en bereiken, tijdsbesteding en productiviteit & vermijdingsgedrag en uitstelgedrag.


2011, februari:

de Groeiacademie‘ werd opgericht door Marleen Devisch als eenmanszaak.

Ze specialiseerde zich verder aangaande: ‘Spraak & stem, coaching & mentoring en authentiek communiceren & assertiviteit.

LOCATIES

2021, februari:

We beschikken inmiddels over een permanente opstelling waarmee we de opnames kunnen maken voor Ons InspiractieCafé Online, voor Online Leren, voor Online Nascholen, en voor onze Online Videoabonnementen.

We kunnen ermee live streamen op Facebook Live, VIMEO & YOUTUBE.

En we kunnen er Virtueel via ZOOM deelnemen aan de Speeltuin van Alex, aan onze Online InOefenMomenten en aan onze Online MasterClass, al dan niet met een publiek Ter Plaatse 🙂


2020, september:

Inmiddels zijn werken en wonen als locaties helemaal van elkaar gescheiden 🙂

2018, oktober:

BrainTraining

Onze eigen stek met 245 vierkante meter aan ruimte, te verdelen over: ‘één ontvangstruimte, twee coachingsruimte, ons kantoor, de kleine- en grote opleidingsruimte, WC voor de dames en de heren, en een vrij grote ruimte om ons didactische materiaal en allerlei op te bergen.

BrainBreak


2017, december:

We zijn de trotse eigenaars geworden van de hele eerste verdieping van het pand: ‘De Lange Munt’ in Brugge.

Een pand met veel potentieel.

Hierboven alvast één van de trainingsruimtes, in wording 🙂


2015, juli:

Waar begin je, wanneer zij die met elkaar gaan samenwerken, 135 km uit elkaar wonen?!

Neen, wij zijn niet gestart in onze garage!

Echter het scheelde niet veel 🙂

Bij Marleen beschikten we over de bovenverdieping van haar huis, waar we destijds woonden te Sint-Andries. Namelijk één kleine trainingsruimte, één mini onthaal ruimte, ons kantoor en één wc op een oppervlakte van nog geen 50 vierkante meter.


Marleen actief in de living bij Alex te Rotselaar in Vlaams-Brabant.


2013, Kasteel Ter Loo, Loppem

Dit was bij de Priesters van het Heilig Hart. Dit kasteel behoorde ooit toe aan Ridder de Schietere de Loppem, genaamd ‘Het Goed Ter Loo’, gelegen langs de steenweg Brugge-Torhout. Later werd dit een bezinningscentrum, waar bepaalde opleidingen konden doorgaan.

Wij maakten van deze locatie gebruik tussen 2013 en 2015. Eigenlijk tot de dag dat de deuren diende te sluiten, na het overlijden van de laatste Priesters van het Heilig Hart in België.

TER PLAATSE AANBOD

Internationaal erkende licenties2022, sinds februari:

 • Reiss Motivation Profile® Master


2021, sinds mei:

 • Licensed Advanced Business Master Practitioner of NLP
  Effectief beïnvloeden met impact

2021, sinds februari:

 • Licensed NLP Business Coach
  Resultaatgericht coachen met NLP

2020, sinds juli:

 • Licensed Business Master Practitioner of NLP
  Communiceren met impact

2019, sinds november:

 • Licensed Business Practitioner of NLP
  Resultaatgericht communiceren en samenwerken

2018, sinds januari:

 • Licensed Hypnotic Practitioner™
  Hypnose als toolbox binnen jouw communicatie

2017, sinds juli:

 • Coaching Foundation
  Basistraining coaching, deel 1
 • Licensed NLP Coach™
  Life coaching met NLP

2016, sinds juli:

 • Licensed Master Practitioner of NLP™
  Vervolgopleiding communicatie

2015, sinds maart:

 • Licensed Practitioner of NLP™
  Basisopleiding communicatie

Onze andere trainingen

2021, sinds mei:

 • Autismevriendelijk leren communiceren
 • Basistraining life coaching
 • Basistraining teamcoaching
 • De speeltuin van Alex
 • Doelen stellen en bereiken
 • Jouw stem als instrument in communicatie
 • Spreken om te communiceren met impact
 • Verbindend assertief leren zijn
 • Verbindend leren communiceren


ONLINE AANBOD

2021:OP AANVRAAG


2014:

 • Communiceren vanuit jouw authentieke kracht
 • Doelen stellen en bereiken
 • Leef je eigen leven, niet dat van een ander

2013:

 • Creatief jezelf
 • Jouw spreekstem, jouw kracht
 • Positief denken met beide voeten op de grond

2011:

 • Meer doen met hetzelfde geld!
 • Meer doen binnen dezelfde tijd!

Je kijkt bij ons binnen

Contacteer ons

Gistelse Steenweg 190 bus 0101
8200 Brugge
West-Vlaanderen
België

 

+32 472 11 06 54

info@groeiacademie.be

X